Tulpina COVID din UK, confirmată în România. Cătălin Apostolescu: Primul pacient este o tânără de 27 de ani

Noua tulpină de coronavirus a fost confirmată astăzi și în România. 

Medicii din România au confirmat primul caz din România de infectare cu o mutație a virusului SARS-CoV-2. Persoana infectată este o tânără de 27 de ani. 

”Confirmăm știrea. Primul pacient este o tânără de 27 de ani din județul Giurgiu. La spitalul nostru s-a prezentat duminică, 3 ianuarie, la camera de gardă. Tânăra are o simptomatologie minimă. A venit pentru o suspiciune de infecție SARS-CoV-2, dar cu simptomatologie foarte ușoară. Din acest motiv a fost testată și trimisă la domiciliu să se izoleze și să își urmeze tratamentul. În momentul de față se face o anchetă epidemiologică mai amănunțită pentru a se vedea ce contacți a avut doamna, pentru a vedea de la cine a luat și cui ar fi putut să transmită mai departe și vor fi de asemenea testați toți contacții respectivi. La testul PCR efectuat, s-au obesrvat niște mutații. Acesta a fost motivul pentru care marți s-a început procesul de secvențiere, iar astăzi am primit rezultatul”, a declarat Cătălin Apostolescu, purtător de cuvânt al Spitalului ”Matei Balș” în direct la România TV. 

Vezi și: Zece lucruri despre NOUA TULPINĂ de CORONAVIRUS. Medicul Tudor Ciuhodaru: Se va întâmpla mai repede decât ne imaginăm

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel