Nouă tulpină coronavirus. Expertul în sănătate publică Ioana Stăncel, AVERTISMENT pentru TOȚI părinții

Michel Corvello Martins, scop.io
Michel Corvello Martins, scop.io

Ioana Stăncel, expert în sănătate publică, a reacționat după ce, în presă, s-a scris că noua tulpină din Marea Britanie a ajuns și în România. 

"Ne așteptam să apară variante de noi tulpini de virusuri și să crească nivelul de contaminare, dar, în același timp, ne așteptam să apară și la noi aceste variante mutante, odată cu trecerea virusului de la o persoană la alta crește riscul de mutații.", a spus Ioana Stăncel la Realitatea Plus.

Dacă virusul mutant va fi confirmat pe teritoriul României, vor exista noi restricții?

"Da, eu cred că trebuie să ne păstrăm calmul, să încercăm să păstrăm noua normalitate în care ne aflăm acum, respectiv să considerăm că această tulpină se află deja la noi. Oricât de multe bariere am ridica, nu putem opri răspândirea virusului dintr-o țară în alta. Ca atare, singurele măsuri sunt cele de precauție, de prevenire prin păstrarea distanțării sociale, purtarea măștii, igienizarea mâinilor.", a precizat expertul în sănătate publică.

Ce categorie de oameni este cea mai expusă la acest virus mutant?

"Din datele pe care le avem deocamdată, crește rata de contaminare și ceea ce este specific și ar trebui să ne intereseze este faptul că acaestă tulpină poate să afecteze copiii, în timp ce virusul inițial avea o formă care nu afecta copiii. Acesta este lucrul pe care ar trebui să-l rețin, să ne protejăm și copiii, pentru că sunt vulnerabili.", a mai precizat Ioana Stăncel la Realitatea Plus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel