Noua tulpină a coronavirusului. Spania şi Malta suspendă legăturile aeriene cu Marea Britanie

Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ

Spania şi Malta suspendă legăturile aeriene cu Marea Britanie, în urma descoperirii unei noi tulpini a virusului SARS-CoV-2. 

Guvernul spaniol a anunţat luni că a decis, în acord cu omologul său portughez, să suspende începând de marţi zborurile dinspre Marea Britanie în urma descoperii unei noi tulpini a virusului SARS-CoV-2, mai contagioasă, pe teritoriul britanic, informează France Presse şi Reuters.

Cetăţenii spanioli şi persoanele cu reşedinţa în Spania vor putea, totuşi, să intre pe teritoriul spaniol, a precizat executivul de la Madrid. Acesta a mai anunţat că vor fi întărite controalele la frontiera cu Gibraltar, enclava britanică situată în extremitatea sudică a Spaniei şi unde a fost detectată deja nouă variantă a coronavirusului.

Răsturnare de situație în Malta 

Şi Malta a informat luni că suspendă zborurile din şi spre Marea Britanie. Anunţul a venit la doar câteva ore după ce Ministerul Sănătăţii comunicase că pasagerii ce sosesc din Marea Britanie vor fi obligaţi să intre în carantină timp de 14 zile. Guvernul nu a explicat motivul schimbării deciziei.

Rezidenţii maltezi aflaţi în prezent în Marea Britanie vor avea totuşi permisiunea să revină în ţară, cu condiţia să se supună unui test pentru COVID-19 la sosire şi să intre în carantină 14 zile, potrivit Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel