Noua tulpină a coronavirusului. OMS: Situația NU este scăpată de sub control

Foto Pexels
Foto Pexels

OMS a transmis că noua tulpină a coronavirusului este controlabilă.

Noua mutaţie a coronavirusului detectată în Marea Britanie se transmite mai uşor, dar poate fi ţinută sub control la fel ca şi celelalte tulpini, au subliniat oficiali din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), potrivit DPA. '

Situaţia nu este scăpată de sub control, dar nici nu poate fi lăsată la voia întâmplării”, a declarat Mike Ryan, directorul departamentului pentru urgenţe sanitare din cadrul OMS, în cadrul unei conferinţe de presă, îndemnând statele să implementeze măsuri sanitare încercate şi testate.

Potrivit OMS, persoanele care se infectează cu noua tulpină transmit virusul în medie altor 1,5 persoane, în comparaţie cu o rată de infectare de 1,1 pentru tulpinile cunoscute anterior pe teritoriul Marii Britanii.

Oamenii de ştiinţă britanici încearcă în continuare să afle în ce măsură această creştere este cauzată de mutaţii ale virusului şi cât de mult are legătură cu factori comportamentali în rândul populaţiei, a spus Maria Van Kerkhove, director tehnic OMS pentru pandemia de COVID-19, conform Agerpres.

Până la această oră, nu există dovezi că noua tulpină ar produce forme mai severe sau mortale ale bolii, a subliniat aceasta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel