Nou RECORD de infectări cu Sars-Cov-2 în Bulgaria. Spitalele vor fi reorganizate

Foto: Agerpres / Poză cu caracter ilustrativ.
Foto: Agerpres / Poză cu caracter ilustrativ.

Bulgaria își va reorganiza spitalele. Decizia vine după ce țara a înregistrat un nou record de infectări cu Sars-Cov-2.

Spitalele din Bulgaria vor fi reorganizate. Premierul Boiko Borisov a dispus ca fiecare mare spital din ţară să-şi creeze o secţie pentru bolnavii de COVID-19, transmite Agerpres. Decizia vine după ce miercuri Bulgaria a atins un record de peste 4.000 de infectări zilnice şi mai mulţi pacienţi cu simptome severe de COVID-19 nu au fost primiţi în spitale, relatează agenţia DPA.

Criză de personal în spitale



Un bărbat a murit în ambulanţă după ce spitalele au refuzat să-l preia, în timp ce un alt pacient a fost adus la un spital care nu era echipat corespunzător şi la rândul său a murit. Totodată, mai multe spitale bulgare se confruntă cu o criză de personal şi caută voluntari.

Peste 1.600 din cele 4.041 de cazuri de COVID-19 raportate în ultimele 24 de ore sunt în capitala Sofia. În prezent Bulgaria are 37.581 de cazuri active de COVID-19, printre care şi premierul Borisov, aflat în izolare.

Autorităţile bulgare au dispus la sfârşitul lunii octombrie închiderea universităţilor şi a învăţământului secundar. Au fost de asemenea închise localurile nocturne, tot ce înseamnă spectacole, inclusiv cinematografe şi teatre, cu excepţia concertelor, dar cu o participare la numai 30% din capacitatea locului unde se desfăşoară. În restaurante trebuie să existe o distanţă de cel puţin 1,5 metri între scaune şi un număr maxim şase persoane la aceeaşi masă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel