Nou-născut, salvat dintr-o latrină de SMURD

Un echipaj SMURD Constanţa a participat, miercuri la salvarea unui nou-născut pe care mama acestuia l-ar fi scăpat în toaleta din curte, neştiind că naşte, informează ISU Constanţa.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Constanţa, Anca Chiriţă, un echipaj SMURD a fost solicitat miercuri dimineaţă, în jurul orei 11.09, să se deplaseze de urgenţă în comuna Mihai Viteazu, pentru a ajuta la salvarea unui nou născut, din latrina unei locuinţe.

'Mobilizarea a fost exemplară, iar la ora 11.25, colegii noştri din teren au raportat prin staţie operaţiunea încheiată cu succes, fătul, de sex masculin, fiind adus la suprafaţă cu semne vitale. Apoi a fost preluat de medici şi adus pe calea aerului la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, pentru îngrijiri medicale, mama urmând să vină la spital cu o ambulanţă', a declarat purtătorul de cuvânt ISU.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ), Claudia Tatarici, a relatat că fătul a venit pe lume ca urmare a unei expulzii spontane, suferită de mamă, în timp ce se afla la toaletă, în curtea casei.

'Din câte se pare, naşterea este la termen, mama are 20 de ani, nu este căsătorită şi a declarat că nu a ştiut că este gravidă până în această dimineaţă când a născut spontan. Copilul este sănătos', a precizat Claudia Tatarici.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel