Norica Nicolai îi atrage atenția lui Vela: Să o lase mai ușor!

Norica Nicolai, preşedintele Consiliului Naţional al ALDE, i-a transmis un mesaj ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela.

"Domnule Vela, scopul stării de urgență este acela de a vă ajuta să combateți răspândirea coronavirusului și de a spori eficiența actului administrativ! Sub nicio formă starea de urgență nu trebuie să ofere prilej pentru știrbirea democrației. Spuneam de la începutul stării de urgență că ea nu trebuie să fie folosită pentru îngrădirea unor drepturi și libertăți fundamentale. Efectele pe care instituirea stării de urgență le creează și pe care le vedem sunt tocmai în acest sens, cel de îngrădire a unor drepturi și libertăți fundamentale.

"Atragem atenția dlui ministru Vela"

Atragem atenția dlui ministru Vela că dreptul la liberă exprimare nu poate fi îngrădit de nicio stare de urgență. Prin decretul prezidențial de instalare a stării de urgență a fost restricționat exercițiul anumitor drepturi, chestiune discutabilă în unele cazuri, dar nici acolo nu s-a atins nimeni de dreptul la liberă exprimare. Au murit români pentru ca noi să ne putem exprima liber, să criticăm.

Îi cerem dlui Vela să fie mai atent la felul în care acționează organele de ordine din subordinea sa în timpul stării de criză. Și, poate, dle ministru, le recomandați patrulelor din subordine și să o lase mai ușor cu zelul de a îndeplini planul de amenzi pe zi! Ordinele militare se respectă, dar ele nu pot fi prilej de abuzuri, dle ministru!", a scris Norica Nicolai pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel