Noile fabrici Tesla pierd milioane de dolari. ”Sunt arzătoare de bani...”

Foto de Tumisu de la Pixabay
Foto de Tumisu de la Pixabay

Fabricile Tesla deschise în Germania și în SUA nu sunt profitabile și produc pierderi de milioane de dolari. 

Elon Musk spune că noile fabrici ale Tesla din Germania și SUA ”pierd miliarde de dolari” din cauza penuriei bateriilor și a întreruperilor de aprovizionare în China. Multimiliardarul a numit și fabricile din Berlin și Austin, Texas, ”arzătoare de bani gigantice”.

Blocajele cauzate de Covid-19 în China din acest an, inclusiv cele din Shanghai, unde Tesla are o fabrică uriașă, au îngreunat operarea producătorilor. În ultimele săptămâni, Musk a avertizat cu privire la reducerea locurilor de muncă din companie.

Componentele Tesla sunt blocate în China

"Atât fabricile din Berlin, cât și din Austin sunt arzătoare de bani gigantice în acest moment. Este într-adevăr ca un vuiet uriaș, care este sunetul banilor arzând în flăcări", a spus Musk, directorul executiv al producătorului de vehicule electrice. Uzinele „pierd miliarde de dolari chiar acum. Există o mulțime de cheltuieli și aproape deloc producție”, a adăugat el într-un interviu cu proprietarii Tesla din Silicon Valley, un club recunoscut de companie, scrie BBC

Musk a spus că așa-numitele gigafabrici s-au luptat să crească producția de când au fost deschise la începutul acestui an.

Fabrica Tesla din Austin produce în prezent un număr „minim” de mașini, parțial pentru că unele componente ale bateriilor sale au fost ”blocate” într-un port chinez ”fără nimeni care să le mute”, a spus el.

Fiica lui Elon Musk vrea să îşi schimbe numele, ca să rupă legăturile cu tatăl ei

Fiica transgender a lui Elon Musk a depus o cerere pentru a-şi schimba numele în conformitate cu noua sa identitate de gen şi pentru că "nu mai locuiesc cu tatăl meu biologic şi nici nu mai doresc să am vreo legătură cu acesta".

Cererea de schimbare a numelui şi de eliberare a unui nou certificat de naştere care să reflecte noua sa identitate de gen a fost depusă la Tribunalul Superior al comitatului Los Angeles din Santa Monica în luna aprilie. Ea a ieşit la iveală recent în unele relatări din presa online, potrivit Reuters.

Xavier Alexander Musk, care a împlinit recent 18 ani, vârsta consimţământului în California, a cerut instanţei să îşi schimbe recunoaşterea de gen din bărbat în femeie şi să îşi înregistreze noul nume, potrivit documentelor judiciare disponibile online prin PlainSite.org. Mama ei este Justine Wilson, care a divorţat de Musk în 2008.

Nu a existat nicio altă explicaţie privind ruptura dintre fiica lui Musk şi tatăl său, şeful Tesla şi SpaceX.

În luna mai, la aproximativ o lună după ce a fost depus documentul de schimbare a numelui şi a sexului, Musk şi-a declarat sprijinul pentru Partidul Republican, ai cărui aleşi susţin o serie de legi care ar limita drepturile persoanelor transgender în statele din întreaga ţară, scrie Mediafax.

Elon Musk, un patron-tiran. Îşi terorizează angajaţii

Elon Musk se bucura de un val de simpatie la nivel mondial după ce l-a provocat pe Putin la un duel bărbătesc, în speranța că astfel va opri războiul. Mai mult, a asigurat ucrainenilor accesul la internet prin sateliții săi. Dar, din păcate, „s-a înnecat la mal”, titrează presa americană, arătând că a concediat mai mulți angajați într-un mod abuziv. Acesta pare că scapă repede de oamenii incomozi şi nu stă la discuţii. Drept dovadă, compania SpaceX a concediat cinci angajați într-un timp foarte scurt. Mai exact, s-a descotorosit de cei care l-au criticat, la câteva zile după ce scrisoarea în care și-au exprimat nemulțumirile a fost difuzată. Citește mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel