Urmărește emisiunea live


Elon Musk, un patron-tiran. Îşi terorizează angajaţii

Elon Musk taie şi spânzură în compania Space X şi îşi concediază angajaţii pe bandă rulantă.

Elon Musk se bucura de un val de simpatie la nivel mondial după ce l-a provocat pe Putin la un duel bărbătesc, în speranța că astfel va opri războiul. Mai mult, a asigurat ucrainenilor accesul la internet prin sateliții săi. Dar, din păcate, „s-a înnecat la mal”, titrează presa americană, arătând că a concediat mai mulți angajați într-un mod abuziv. Acesta pare că scapă repede de oamenii incomozi şi nu stă la discuţii. Drept dovadă, compania SpaceX a concediat cinci angajați într-un timp foarte scurt. Mai exact, s-a descotorosit de cei care l-au criticat, la câteva zile după ce scrisoarea în care și-au exprimat nemulțumirile a fost difuzată.

Ce se spune în celebra scrisoare 

Potrivit NY Times, Cel puțin cinci angajați se află în acestă situație, au anunțat pentru CNBC două persoane apropiate situaţiei. Scrisoarea deschisă, despre care The Verge a anunțat  pentru orima oară, a fost difuzată şi semnată de un număr necunoscut de persoane care muncesc la SpaceX, la începutul acestei săptămâni. Scrisoarea se adresează directorilor companiei şi descrie comportamentul public al miliardarului Elon Musk drept „o sursă frecventă de distragere a atenţiei şi de jenă” pentru angajaţii SpaceX.

Elon Musk este acţionarul de control al companiei private, trustul său deţinând anul trecut aproximativ 78% din acţiunile cu drept de vot ale SpaceX. Miliardarul şi-a creat o imagine de persoană excentrică în sferele publice, în special pe Twitter, unde oferă comentarii şi actualizări despre SpaceX şi compania sa de vehicule electrice, Tesla. Musk a declarant de multe ori că foloseşte Twitter pentru a se exprima şi încearcă să achiziţioneze compania de social media. În timpul unei întâlniri video cu angajaţii Twitter, care s-a desfășurat joi, 16 iunie, acesta a mai spus că libertatea de exprimare este esenţială pentru utilizatorii platformei, chiar dacă o companie este proprietatea sa privată, cum ar fi SpaceX.

Acuzaţii grave şi în trecut

Scrisoarea internă a angajaţilor SpaceX face referire, de asemenea, la recentele acuzaţii de comportament sexual necorespunzător împotriva lui Musk, despre care a relatat Business Insider luna trecută. Articolul afirma că Musk a hărţuit sexual o însoţitoare de bord aSpaceX în timpul unui zbor privat şi că ulterior compania i-a plătit angajatei 250.000 de dolari pentru tăcerea ei. Preşedintele şi directorul operaţional al SpaceX, Gwynne Shotwell, l-a apărat pe Musk după acuzaţiile de abatere, scriind într-un e-mail către angajaţii că ea crede că „acuzaţiile sunt false”. New York Times a scris pentru prima dată concedierile de la SpaceX.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel