Noi studii susțin ipoteza originii SARS-CoV-2 în piața Huanan din Wuhan

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Trei noi studii oferă dovezi care vin în susținerea ideii că originea SARS-CoV-2 este în piața Huanan din Wuhan.

Au fost publicate trei studii care oferă mai multe dovezi ce confirmă că piața de fructe de mare din Huanan este originea virusului SARS-CoV-2, neexistând informații că virusul ar fi scăpat dinntr-un laborator.

Cu toate acestea, niciunul dintre aceste studii nu a fost revizuit și niciunul nu oferă o certitudine clară pentru a demonstra teoria pieței. Cu toate acestea, dacă sunt verificate, ele oferă dovezi suplimentare că teoria originală a originii virusului a fost cea corectă.

O echipă de oameni de știință din 23 de instituții a examinat locații în care locuiau sau lucrau 156 de persoane care s-au infectat cu COVID-19 în decembrie 2019, urmate de un grup mai mare la începutul anului 2020, pe măsură ce virusul s-a răspândit. Cele mai timpurii cazuri sunt grupate aproape de capătul vestic al pieței, unde au fost vândute cele mai multe specii de animale care ar fi putut răspândi virusul. Răspândirea ulterioară se potrivește cu un model previzibil care întărește teoria că virusul a trecut de la animale la oameni.

Un al doilea preprint a analizat genetica primelor linii virale COVID-19, denumite A și B. Lipsa oricărei variante de tranziție indică „că aceste două linii au fost rezultatul a cel puțin două evenimente separate de transmitere la oameni”, concluzionează autorii. Ambele sunt considerate a fi avut loc la sfârșitul lunii noiembrie sau începutul lunii decembrie.

De asemenea, un alt studiu dezvăluie rezultatele mostrelor pentru SARS-CoV-2 luate în piață după ce aceasta a fost închisă. Numeroase exemple de viruși colectați de pe suprafețe și canalizări oferă potriviri aproape perfecte pentru mostrele prelevate de la oameni infectați la începutul pandemiei, susținând afirmația că virusul a fost răspândit mai întâi în acel loc

În plus, închiderea pieței și îndepărtarea majorității animalelor înainte de sosirea cercetătorilor pentru a conecta probe genetice ar fi fost o idee înțeleaptă în prevenirea transmiterilor ulterioare, dar a redus șansa de a găsi gazda non-umană a virusului, scrie IFLScience.

Bilanţ COVID-19, 1 martie 2022. Cum arată situaţia, în prima zi de primăvară

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 8.461 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 3.704 mai mult decât în ziua anterioară. 1.083 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

În total, până astăzi, 1 martie, pe teritoriul României au fost înregistrate 2.741.945 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 110.961 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

2.510.046 de pacienți au fost declarați vindecați.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 832 depersoane au fost reconfirmate pozitiv. 

Până astăzi, 63.578 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel