Noi spitale din București intră în lupta contra Covid

Două noi spitale din Capitală vor primi pacienți infectați cu noul coronavirus. 

Conducerea DSP București a anunțat că Spitalul Colentina a primit aviz temporar pentru a intra în lupta contra Covid cu 140 de paturi. De asemenea, la Spitalul Sfântul Ştefan vor fi curând disponibile 50 de paturi pentru pacienţii cu forme uşoare de Covid-19, scrie Mediafax. 

La Spitalul Colentina din București vor fi 140 de paturi pentru bolnavii de Covid, dar unitatea va putea interna și pacienți cronici, care nu se vor intersecta cu suspecții sau cu bolnavii de Covid, pentru că circuitele sunt separate.

„În momentul de faţă încercăm să operaţionalizăm Colentina, de aseară au primit un aviz temporar pentru a intra în lupta contra Covid cu aproape 140 de paturi. Marele avantaj al spitalului Colentina este că este un spital pavilionar, astfel încât a gândit partea aceasta de Covid să fie într-un singur pavilion”, a declarat Oana Nicolescu, directorul DSP București.

Spital pentru forme ușoare 

Pentru formele ușoare de Covid, şefii din Sănătate introduc un spital nou în luptă: 50 de paturi vor fi disponibile de vineri la Spitalul „Sfântul Ştefan” din Capitală.

„Sfântul Ştefan este un spital care nu are secţie de ATI, motiv pentru care acolo vor fi direcţionaţi pacienţii cu forme uşoare şi asimptomaticii. De la spitalele mici sau de boli cronice am primit răspuns negativ, pentru că nu se pot realiza aceste circuite, motiv pentru care nu vor avea pacienţi Covid”, a mai spus Oana Nicolescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel