Noi restricții legate de circulația pe timp de noapte? Arafat: Putem reveni

Sursă foto: Gov.ro
Sursă foto: Gov.ro

Raed Arafat a vorbit despre interdicțiile pe timp de noapte.

În conferința de presă susținută miercuri, 25 iulie 2021, Raed Arafat, șeful DSU, a fost întrebat dacă ne putem aștepta la revenirea interdicției de circulație pe timp de noapte:

„La acest moment nu sunt astfel de discuții. Dar, după cum am mai zis, există în Hotărârea de Guvern mai multe măsuri la care putem reveni, retroactiv, cu cât crește numărul cazurilor și a incidenței și, ulterior, să ne întoarcem și să vedem la ce măsuri trebuie să revenim și să le aplicăm.

Da, e posibil pe zone, pe alocuri, unde incidența crește rapid, să se ia anumite măsuri locale ori zonale, dar nu pot să vă spun că astfel de măsuri vor fi luate pe plan național. Depinde de incidențe. Am lăsat în Hotărârea de Guvern și în Deciziile CNSU incidențe la care putem să revenim. Ele nu au fost desființate, incidențele de 1,5, 2 și 3 la mie și ne permit să luăm măsuri pe zonele care ating aceste valori“, a precizat Raed Arafat.

RESTRICȚII nevaccinați. Raed Arafat: Vor fi permisii pentru unii

Șeful DSU, Raed Arafat, a declarat marți, la Ministerul Sănătății, privind 'restricțiile pentru nevaccinați', că 'eu le văd altfel.'

'Înainte erau restricții pentru toți. Acum, poate că o să fie permisii pentru unii, ca să nu ajungem din nou la restricții pentru toți.', a explicat Raed Arafat, în cadrul unei conferințe de presă susținută alături de ministrul Ioana Mihăilă.

'Este un pic altfel situația. Nu e țintită persoana nevaccinată, ci încercăm să menținem unele activități, fără să le închidem. Dacă menținerea acestor activități se va baza pe vaccinare sau testare, atunci persoana nevaccinată poate să se testeze. Are acces la un mijloc, altul decât vaccinarea. Noi, ce facem, este să aplicăm măsuri de sănătate publică pentru a limita răspândirea. 

Varianta nouă poate să se răspândească foarte rapid. E suficient un contact de două-trei minute fără mască, din ce citim, din concluziile științifice. Aplicarea unor măsuri de protecție sanitară și de sănătate publică este normală la acest moment.', a mai declarat Raed Arafat, marți. 

Arafat, despre un eventual lockdown în toamnă 

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a mai declarat, marți, 24 august, că nu se așteaptă la un nou lockdown în România, dacă va crește numărul persoanelor infectate cu SARS-CoV-2.

'Lockdown, cum a fost înainte, nu se preconizează, pentru că avem alte mijloace și alte posibilități. Noi, oricum, nu am fost într-un lockdown total, să spunem că am închis țara, cum s-a întâmplat în alte părți. Noi am avut poate o situație mai serioasă la începutul pandemiei, în primele două luni, însă, după, noi am mers pe incidențe, măsuri mai mult locale sau zonale, nu pe măsuri generale, cu mici excepții. Acest lucru va fi, din nou, abordarea noastră!', a spus Arafat.

Acesta a precizat că starea de alertă va fi prelungită în România. 'Sunt măsuri care vor fi luate pe zone', a subliniat Raed Arafat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel