Urmărește emisiunea live


Noi RESTRICȚII în TURCIA. EXPLOZIE a infectărilor, acuzații că se ASCUNDE amploarea

Cresc tensiunile în Turcia pe fondul unui nou val de infectpri cu coronavirus. 

Turcia impune restricţii la nivel naţional asupra nunţilor, petrecerilor de logodnă şi altor evenimente sociale începând de vineri, după o creştere marcantă a numărului de contaminări cu noul tip de coronavirus, informează joi dpa.

O circulară a Ministerului Afacerilor Interne al Turciei care a fost trimisă în toatele cele 81 de provincii ale acestei ţări în seara zilei de miercuri informează că astfel de petreceri aglomerate, precum şi ceremoniile de circumcizie şi nopţile cu henna (au loc cu o zi înainte de nuntă în casa miresei, la acest obicei participând doar femeile, n.r.) vor fi interzise.

Până acum, restricţii erau aplicate doar în 14 provincii



Decizia survine după ce ministrul sănătăţii turc Fahrettin Koca a declarat că Turcia înregistrează un al doilea vârf al pandemiei, invocând drept cauză "lipsa de precauţie" din timpul nunţilor şi al sărbătorilor religioase.

Potrivit Ministerului de Interne, ceremoniile de înregistrare a căsătoriei vor fi permise, însă doar pentru o oră.

Persoanele mai în vârstă de 65 de ani şi cele sub 15 ani care nu sunt rude apropiate ale mirelui şi miresei nu vor putea participa la astfel de ceremonii. Dansurile vor fi interzise. Toate mâncărurile şi băuturile, exceptând apa îmbuteliată, vor fi de asemenea interzise.

Creștre a numărului de contaminări 



Turcia se confruntă cu o creştere a numărului de contaminări de la începutul lui iunie, când s-a permis redeschiderea cafenelelor, restaurantelor, parcurilor şi altor spaţii publice.

Până acum Turcia a confirmat 273.000 de cazuri de îmbolnăvire şi 6.400 de decese cauzate de COVID-19.

Doctorii au îndemnat autorităţile turce să reintroducă măsuri de izolare, în timp ce primarii Istanbulului şi Ankarei acuză guvernul că ascunde numărul real de contaminări şi decese, afirmând că cifrele oficiale "nu reflectă realitatea".

Ce spun autoritățile 



Koca a insistat că cifrele oficiale sunt corecte. Chiar dacă măsurile de izolare nu se află pe agendă, el nu a exclus introducerea de restricţii în şcoli şi pe stadioane.

Ankara a înregistrat cea mai mare creştere a numărului de contaminări, ajungând să înregistreze de aproape două ori mai multe cazuri decât Istanbulul, epicentrul precedent al contaminărilor şi cel mai populat oraş al Turciei, a spus Koca. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel