Noi restricții în toată țara. Dr. Radu Țincu: Și pe noi ne deranjează suspendarea unor libertăți. "O tragedie la secțiile ATI"

Sursă foto: Facebook Radu Țincu
Sursă foto: Facebook Radu Țincu

Medicul Radu Țincu susține că deși noile restricții anunțate de autorități sunt dure, oamenii ar trebui să înțeleagă că momentan ne aflăm într-i situație sanitară unică.

"Și pe noi ne deranjează ca și pe restul închiderea mai devreme ale acestor magazine și toată această suspendare a unor libertăți, dar trebuie să înțelegem un singur lucru, ele nu se suspendă într-o normalitate. Ele se suspendă într-o situație sanitară unică în ultimii 100 de ani, o situație sanitară care a produs atâtea decese la nivel global, o situație sanitară care blochează acum spitalele pentru că până la urmă nu s-a luat această decizie doar pentru că a venit al treilea val din punct de vedere epidemiologic, ci pentru că în spitalele din București nu mai sunt locuri la ATI, iar pacienții așteaptă cu zilele în camerele de gardă.

Este peste tot în București o tragedie la secțiile ATI. Sunt pline, iar pacienții deja rămân cu zilele în camerele de gardă și blochează activitatea unităților de primiri urgențe. Mai mult decât atât, sunt pacienți care rămân prin spital în alte secții, unde trebuie să fie gestionați tot de personalul de terapie intensivă. În acele cifre de la ora 13:00 să știți că se prezintă doar pacienții care sunt efectiv internați la ATI, însă vă pot spune că există un număr mult mai mare de pacienți care sunt teoretic de terapie intensivă, care sunt în alte zone ale spitalului. Am făcut o aproximare, față de o mie și ceva cât vedem, cred că 30% sunt pacienți care acum sunt gestionați în camere de gardă.", a declarat Radu Țincu la RealitateaPlus.

VEZI ȘI: Noi restricții în toată țara. LISTA, document oficial

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel