Noi restricții în România. Ioana Stăncel: Nu intrăm în hibernare. "Sănătatea mentală trebuie luată și ea în calcul"

Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay

Ioana Stăncel, expertă în politici de sănătate, a făcut câteva precizări în ceea ce privește cele mai recente măsuri luate de Guvern pentru combaterea celui de-al treilea val al pandemiei de COVID-19.

„Pentru viitor ne interesează situația sanitară de acum. Societatea nu se poate opri în loc. Nu intrăm în hibernare. Societatea evoluează, procesele economice sunt procese vii. Societatea poate avea o anumită toleranță. Sănătatea mentală trebuie luată și ea în calcul. O persoană care începe viața cu niște repere instabile va fi foarte greu de recuperat pentru societate.

Oamenilor trebuie să li se dea un orizont de timp în care vor fi aplicate măsurile și ce rezultate vor avea toate aceste măsuri. Ar trebui să fim preocupați de situația epidemiologică din București. Ar trebui să fim responsabili în aplicarea măsurilor sanitare. Măsurile restrictive vor fi impuse pentru perioade scurte. Este în interesul populației să se extindă testarea în masă. (…) Conceptele tehnice trebuie explicate populației și e nevoie ca populația să accepte explicațiile.”, a spus Ioana Stăncel la RealitateaPlus.

VEZI ȘI: Modele adeverință de la angajator, respectiv de declarație pe proprie răspundere începând cu 26 martie 2021. DESCARCĂ AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel