Noi măsuri pentru pacienții COVID-19 care refuză internarea

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, spune că soluția în privința pacienților infectați cu coronavirus care refuză spitalizarea este concediul medical acordat de medicul de familie, în contextul în care internarea nu mai poate fi impusă ca urmare a deciziei CCR.

"Nu mai putem condiţiona această internare, în acest moment. Dacă acel pacient respectă acea izolare la domiciliu, el s-a prezentat undeva, având un test pozitiv, a fost evaluat, a refuzat o internare, i s-au făcut nişte recomandări, respectă acele recomandări, este luat în primire de medicul de familie şi acest medic de familie trebuie să-i acorde acele zile de concediu", a declarat ministrul, miercuri, la Constanța, întrebat fiind dacă un pacient aflat în izolare poate beneficia de concediu medical, în condiţiile în care la Câmpina, unui astfel de pacient, care a refuzat spitalizarea, medicul de familie a refuzat să îi dea concediu medical.

Referitor la acest caz, Tătaru a spus că în situaţia în care pacientul nu a primit concediu medical, acesta trebuie să sesizeze Direcţia de Sănătate Publică pentru a se face cercetările necesare.

Italia popune spitalizarea forțată

În timp ce în România CCR a decis că autoizolarea și carantina sunt neconstituționale, Ministrul Sănătății italian a propus spitalizarea forțată a persoanelor infectate care refuză tratamentul pentru coronavirus, în condițiile în care au apărut noi focare de infecție în regiunea Veneto, din nordul peninsulei, arată The Guardian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel