Noi măsuri pentru nevaccinați în Grecia. Guvernul a dublat amenzile

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Autoritățile din Grecia au anunțat că vor impune noi restricții pentru persoanele nevaccinate. 

Ca urmare a creşterii numărului de cazuri de COVID-19, persoanele nevaccinate din Grecia vor trebui să prezinte începând de sâmbătă teste PCR sau antigen negative pentru a avea acces în instituţiile publice, magazine sau bănci, a anunţat marţi Ministerul elen al Sănătăţii, relatează AFP, scrie Agerpres. 

Angajaţii din sectorul privat şi cel public care nu sunt vaccinaţi vor trebui, de asemenea, să prezinte de două ori pe săptămână teste negative de COVID-19, pe care vor trebui să le plătească.

Amenzile au fost dublate



Amenzile pentru magazinele şi restaurantele care nu respectă măsurile impuse de guvern au fost dublate, ajungând la 5.000 de euro.

"Principala noastră armă împotriva pandemiei este vaccinul", a insistat marţi ministrul sănătăţii, Thanos Plevris.

Ministrul a mai recomandat ca toate persoanele care au primit ultima doză de vaccin în urmă cu peste şase luni să meargă să facă a treia doză de vaccin anti-COVID.

Câte persoane au fost vaccinate



În prezent, 63% din populaţia Greciei este complet vaccinată, conform ministerului.

În Grecia au fost înregistrate marţi 6.700 de noi cazuri, un record de la începutul pandemiei, iar 59 de persoane au murit din cauza COVID-19.

Numărul vaccinărilor trebuie crescut urgent

Giannis Oikonomou, un purtător de cuvânt al guvernului, a declarat că este "urgent" să crească numărul vaccinărilor, care au înregistrat un ritm mai lent decât au anticipat autorităţile.

"Nu am terminat încă cu COVID-19. Atât timp cât există persoane nevaccinate, virusul găseşte terenul potrivit pentru a se răspândi", a spus luni Oikonomou într-o conferinţă de presă.

"Deplângem pierderea de vieţi omeneşti din cauza nevaccinării, iar acest lucru nu poate şi nu ar trebui să continue", a mai spus purtătorul de cuvânt al guvernului elen.

Antonio Guterres a transmis luni că atingerea luna trecută la nivel mondial a pragului de cinci milioane de decese provocate de COVID-19 reprezintă o ruşine globală şi acest bilanţ ne aminteşte că o bună parte din lume a eşuat, relatează agenţia EFE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel