Noi informații despre starea copilului infectat cu coronavirus. Medic: Toate organele sunt afectate

Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ

Medicii au oferit noi informații despre cazul copilului de 9 ani infectat cu coronavirus, internat la secţia ATI a Spitalului Doctor Victor Gomoiu.

"Copilul a fost diagnosticat, ulterior, de către medicii noştri cu un sindrom multisistemic inflamator asociat temporar infecţiei cu SARS-CoV 2. Se numeşte PIMPS, în literatura de specialitate. Sindromul acesta poate să fie determinat şi de alte virusuri. Având în vedere situaţia epidemiologică şi ancheta epidemiologică, acesta a fost diagnosticul pus de colegii noştri. Copilul este în stare staţionară spre bine", a spus  Diana Ionescu, medic la spitalul Victor Gomoiu.

"Este un sindrom foarte rar"

"Nu este intubat copilul. Este stabil, staţionar spre bine, dar are afectare pulmonară şi cardiacă. Este cu afectare multisistemică, pe toate organele, dar cel mai important pe cele două. Este cu condensări pulmonare, pleurezie, poliserozită dată de sindromul inflamator. Toate organele sunt afectate de această hiperinflamație. Nu are nevoie de asistare ventilatorie. Este dependent de oxigen, cu mască de oxigen cu flux mic", a spus medicul Vlădoi Livia.

"Nu am mai avut la spital, nu au mai fost în România astfel de cazuri. Este un sindrom foarte rar. Chiar şi în ţările care au avut mii de copii infectaţi, acest sindrom PIMPS este foarte rar. În Franţa au fost diagnosticaţi 17 copii. În SUA au fost diagnosticaţi până în 30 de copii, ei având mai mulţi copii infectaţi SARS-CoV 2", a mai explicat unul medicul Diana Ionescu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel