Cum se pleacă în vacanță în Grecia. Toți românii trebuie să știe asta: Teste rapide din farmacii

Grecia impune noi reguli românilor care vor să meargă în vacanță acolo. 

În Atena, guvernul a prelungit până pe 5 aprilie măsurile existente de prevenire a îmbolnăvirilor - testarea pentru COVID-19 va fi obligatorie de săptămâna viitoare în Grecia, în anumite sectoare, și anume în sectorul turistic, comerțul cu amănuntul, maritim, pentru elevi și profesori și pentru instanțe și judecată, potrivit Antena 3. Trebuie specificat faptul că profesorii și elevii vor face teste COVID-19 săptămânal, astfel încât să reducă numărul infecțiilor în școli. În general, testele vor fi opționale.

În primă fază, aceste teste, care seamănă cu testele rapide, vor fi procurate gratuit de la farmacii și fiecare cetățean are dreptul la un test pe săptămână. Cel care își va face testul, dacă va fi declarat pozitiv, va declara singur că este pozitiv și astfel va primi indicațiile de rigoare. Specialiștii sunt de părere că folosirea acestor teste rapide, o dată pe săptămână, va contribui la depistarea persoanelor asimptomatice și se va reduce numărul îmbolnăvirilor. În același timp, vor exista videoclipuri pentru ca oamenii să știe cum să folosească aceste teste. 

În Grecia, școlile sunt închise în momentul de față, doar școlile speciale sunt deschise, sunt închise restaurantele. Ceea ce își propune Guvernul de la Atena ca, începând cu data de 5 aprilie, încet-încet, să se redeschidă școlile, restaurantele, magazinele, astfel, începând cu luna mai, când se va deschide și sezonul turistic, să există o speranță că turiștii vor putea veni. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel