Noi cazuri de elevi infectaţi cu Covid-19, la Colegiul Militar Breaza

Prefectura Prahova anunţă că au fost depistate noi cazuri de elevi infectaţi cu noul coronavirus la Colegiul Naţional Militar "Dimitrie Cantemir" Breaza.

În continuarea informării privind situaţia de la Colegiul Naţional Militar "Dimitrie Cantemir" Breaza, acolo unde cinci elevi (patru de la clase de a IX-a şi unul de la o clasă a XII-a) au fost confirmaţi cu noul coronavirus, fapt care a generat trecerea de la scenariul 1 la scenariul 3 privind organizarea activităţii didactice, precizăm că alţi doi elevi (de la clase de a XI-a) au fost, de asemenea, testaţi pozitiv cu SARS-CoV-2. Aceştia vor fi evaluaţi de un medic pediatru de la Spitalul Municipal Câmpina, iar în funcţie de starea de sănătate vor fi izolaţi în spital sau în internatul Colegiului Militar, separat de ceilalţi colegi.

În cazul primilor cinci tineri confirmaţi, reprezentanţii instituţiei de învăţământ au transmis că patru dintre ei se află în izolatorul unităţii şi unul se află în izolare la domiciliu. În autoizolare se mai află şi aţi trei elevi (din clasele a IX-a şi a X-a).



Mai sunt aşteptate şi alte rezultate



La nivelul Colegiului au fost pregătite şi instalate echipamentele şi platformele educaţionale pentru învăţământul online. Acesta se va desfăşura pe o perioadă de 14 zile, începând cu data de 14.09.2020, la propunerea consiliului de conducere a colegiului, avizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova şi Direcţia de Sănătate Publică Prahova şi aprobată de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova.

Elevii confirmaţi ca infectaţi cu SARS-CoV-2, precum şi cei aflaţi în carantină, au acces la cursuri în format online. În instituţie se efectuează, zilnic, curăţenia şi aerisirea claselor/sălilor; dezinfecţia curentă şi terminală a spaţiilor din colegiu, respectiv clase, săli, holuri, toalete, informează Prefectura Prahova.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel