Noi cazuri de COVID-19 la Casa Albă

Doi apropiați ai președintelui Donald Trump au fost confirmați cu noul coronavirus. 

Doi membri ai personalului campaniei electorale a preşedintelui american Donald Trump care au participat sâmbătă la un miting au fost depistaţi ca purtători de coronavirus, a anunţat luni un purtător de cuvânt citat de dpa, scrie Agerpres. 

Tim Murtaugh a informat din partea campaniei că noile cazuri au fost identificate după încă o rundă de testare, iar cele două persoane participaseră la mitingul într-un spaţiu închis din Tulsa, statul Oklahoma, însă au purtat măşti pe toată durata evenimentului. Purtătorul de cuvânt nu a precizat dacă angajaţii respectivi au intrat în contact cu preşedintele sau cu alţi oficiali de la Casa Albă.

Alţi şase membri ai personalului, infectați 

Alţi şase membri ai personalului de campanie fuseseră infectaţi cu coronavirus înainte de miting, când Murtaugh dăduse asigurări că nu vor fi prezenţi purtători ai virusului sau cei care intraseră în contact cu aceştia.

Primul miting electoral al lui Trump după câteva luni de pauză din cauza epidemiei de COVID-19 a fost criticat de experţi în domeniul sănătăţii publice, care au arătat că o adunare de mii de oameni într-un spaţiu închis este deosebit de periculoasă din punct de vedere al răspândirii virusului.

La Tulsa, preşedintele a afirmat că Statele Unite sunt pe cale să scape de epidemie, deşi s-au constatat creşteri ale numărului de cazuri în 20 de state americane, inclusiv Oklahoma.

Campanie electorală pe stadion 

În ciuda temerilor privind infectarea, organizaţia de campanie a lui Trump se aştepta ca stadionul acoperit din Tulsa să fie ocupat la întreaga capacitate de 19.200 de locuri. Potrivit informaţiilor preluat de presa locală de la pompieri, au fost însă prezenţi doar 6200 de susţinători ai preşedintelui.

Luni, Trump a scos însă în evidenţă numărul mare de telespectatori care i-au urmărit discursul la Fox News - circa 7,7 milioane, record pentru televiziunea respectivă, un 'succes deosebit', a apreciat preşedintele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel