EXCLUSIV  Noi cazuri de coronavirus în România. Ciuhodaru, despre cum să te protejezi și închiderea școlilor

Tudor Ciuhodaru susține că nu este suficient să luăm doar măsuri de protecție privind igiena pentru a ne feri de coronavirus.

”În afară de măsurile de autoprotecție pe care ar trebui să le știm cu toții, cele legate de igiena mâinilor, spălatul cât mai des, având în vedere că intrăm în contact cu o mulțime de suprafețe, vreau să insist pe măsuri de evitarea aglomerației, adunările publice, transportul în comun. Vârstnicii, persoanele cu boli cronice să evite transportul public”, a precizat Tudor Ciuhodaru în exclusivitate pentru DC News

Evenimente publice amânate și închiderea școlilor 

”Insist pe ideea ca orice întâlnire publică, în condițiile în care la nivel mondial se contramandează conferințe, congrese, se pune sub semnul întrebării Olimpiada, ar fi bine să fie amânată. Cursurile ar putea fi suspendate, la fel cum au procedat și alte țări, pentru o perioadă de 3-4 săptămâni”, a mai susținut Tudor Ciuhodaru. 

„În ceea ce privește persoanele amendate pentru că au plecat de la domiciliu, nu amenda e problema ci faptul că au lăsat o potențială bombă să se miște pe stradă. Este o chestiune de timp până se va declara pandemia”, în opinia acestuia. 

Întrebare cheie, solicitare publică pentru autorități

”România nu are nicio fabrică de vaccinuri și nu avem niciun fel de fabrică de materiale sanitare. Toate sunt din China. Solicit public autorităților locale redeschiderea Institutului Cantacuzino și construcția unei fabrici de materiale sanitare și medicamente. Este o problemă de siguranță națională în momentul de față”, a mai precizat medicul Tudor Ciuhodaru în exclusivitate pentru DC News

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel