Terapia COVID cu plasmă, aproape imposibilă în România. Rezultat la Iași

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Pacienții vindecați de COVID-19 au în sânge leacul pentru cei care încă nu s-au vindecat, sunt șansa celor mai puțini norocoși. Însă, nu toți care au trecut prin coșmarul bolii au această deschidere. 

La Iași, au fost donate aparate de recoltare a plasmei hiperimune, pentru terapia COVID-19. Nimeni n-a donat. S-a prezentat o singură persoană, dar nu era eligibilă. Fie avea alte tratamente în curs, fie era mai în vârstă, fie n-avea greutatea, acestea ar fi criteriile de eligibilitate. 

Directorul Centrului Regional de Transfuzii Sanguine Iaşi, Lavinia Scripcaru, a declarat că până acum doar o singură persoană s-a prezentat pentru a dona plasma necesară pentru tratarea bolnavilor de COVD-19 aflaţi în stare critică.

S-a prezentat doar o singură persoană, care nu s-a calificat în urma consultului biologic al sângelui. Până în momentul de faţă, o mare parte dintre posibilii donatori au declarat că suferă de afecţiuni care contraindică total donarea de sânge, precum diabet insulino-dependent, afecţiuni cardiace, greutate sub normele admise”, a afirmat directorul Centrului Regional de Transfuzii Sanguine Iaşi, conform Agerpres. 

"Activitatea de selectare a donatorilor continuă cu telefoane. Avem deja trei persoane care au îndeplinit, telefonic, deocamdată, criteriile de eligibilitate, care deja şi-au confirmat dorinţa de a dona plasmă. Îi aşteptăm la CRTS să vedem dacă putem demara această procedură", a explicat Lavinia Scripcaru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel