Neo-zeelandezii au copiat modelul canadian și au organizat un „Convoi al Libertății“ în Wellington / video

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

După ce „Convoiul Libertății“ din Canada a atras atenția presei internaționale, cetățenii din Noua Zeelandă, care se opun restricțiilor COVID-19 și vaccinării obligatorii, au organizat o manifestație similară la Wellington.

Sute de persoane nemulțumite de mandateloe de vaccinare și restricțiile COVID-19 au mers, marți, într-un convoi către capitala Noii Zeelande și au protestat în afara Parlamentului, în timp ce parlamentarii s-au reunit din nou după vacanța de vară.

Protestatarii au venit de pe curpinsul întregii țări, iar vehiculele lor au umplut străzile centrale din Wellington ore în șir. Aceștia au mers până în curtea Parlamentului.

Prim-ministrul Jacinda Ardern a ales să nu se întâlnească cu manifestanții, deși a fost în Legislativ și a ținut un discurs în fața parlamentarilor, subliniind prioritățile ei pentru anul în curs.

Printre nemulțumirile protestatarilor se numără și cerința autorităților din Noua Zeelandă ca anumiți lucrători să fie vaccinați împotriva coronavirusului, inclusiv profesorii, medicii, polițiștii și personalul militar.

De asemenea, mulți protestatari se opun obligativității purtării măștii de protecție, mai ales în rândul copiilor de peste 8 ani în școlii.

Noua Zeelandă a fost ferită de tot ce este mai rău din pandemie după ce și-a închis granițele și a implementat carantine stricte, limitând răspândirea virusului. Națiunea a raportat doar 53 de decese virale în rândul populației de 5 milioane de locuitori.

Premierul țării nu mai vrea alte restricții pentru cetățeni

Totuși, unii s-au săturat de restricții. Jacinda Ardern a declarat săptămâna trecută că Noua Zeelandă va pune capăt cerințelor de carantină pentru cei care intră în țară în etape, pe măsură ce își redeschide granițele.

De asemenea, cu aproximativ 77% dintre neozeelandezi complet vaccinați, Ardern a promis că nu va impune mai multe blocaje.

Oficialii din domeniul sănătății au raportat aproximativ 200 de cazuri noi de virus în fiecare zi, pe măsură ce un focar al variantei Omicron e în creștere. În prezent, paisprezece persoane sunt spitalizate din cauza virusului.

Poliția a declarat marți după-amiază că nu a făcut nicio arestare și că organizatorii protestului le-au cerut protestatarilor să-și mute mașinile și camioanele până la ora 17:00.

Oficialii consiliului Wellington au precizat anterior că sunt reticenți să dea amenzi șoferilor sau să-i oblice să se mute, spunând că: „trebuie să luăm în considerare siguranța personalului nostru și nu vrem să-i punem în pericol”.

În discursul său, Jacinda Ardern le-a spus parlamentarilor că principiile directoare ale guvernului ei în timpul pandemiei au fost să protejeze viețile și mijloacele de trai și a făcut acest lucru cu măsurile dure din domeniul sănătății, care au ajutat la amortizarea loviturii aduse economiei, scrie ABC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel