Urmărește emisiunea live


Nelu Tătaru EXPLICĂ explozia infectărilor COVID în raport cu numărul testărilor

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Nelu Tătaru a făcut în această seară noi precizări cu privire la testările pentru coronavirus. 

În ultimele 24 de ore, în România au fost prelucrate 21.135 de teste. Au rezultat 1.155 de cazuri de coronavirus, în comparație cu cele 1.104 de luni, anunțate după prelucrarea a doar 7.574, relatează România TV. Nelu Tătaru a explicat de unde vine diferența între aceste rezultate.

"Sunt teste care se fac în diferite focare, de aceea avem cazuri de infectare, cum au fost cele de sâmbătă sau duminică. De cealaltă parte, avem teste făcute de oameni care pleacă în vacanță, sau de diverse companii, pentru angajați. Unele teste pot fi fals pozitive sau fals negative, în funcție de aparat, în funcție de cel care le prelucrează, în funcție de loc. Poți să ai un test fals negativ, după 2-3 zile, iar apoi să fie pozitiv. Testele se pot negativiza sau pozitiva", a declarat Nelu Tătaru.

”Greul, la ATI”

”La 1 iunie am avut cea de-a două măsură de relaxare. Aceste norme nu au fost respectate. A urmat o creştere progresivă. Putem reveni la o situaţie gestionabilă. Vom avea 2 săptămâni grele. Avem o perioadă de 3-4 zile în care numărul rămâne constant. Paturile de la terapie intensivă sunt cele care duc greul în acest moment. În aceste două săptămâni urmărim că tot ce a însemnat pacient care a refuzat internarea în perioada de vid legislativ să poată fi urmăriţi în continuare, cei asimptomatici vor fi testaţi periodic, pe cei care sunt în focare noi să-i putem internă. Pregătim pe regiuni alte spitale care să-i poată prelua pe bolnavi, dacă numărul acestora creşte. Făcând acest lucruri putem scădea numărul de cazuri. Oamenii trebuie să respecte trei reguli simple: purtarea măștilor, spălatul pe mâini şi distanțarea”, a declarat Nelu Tătaru. 

Până astăzi, 28 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 47.053 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel