Nelu Tătaru, despre o posibilă tulpină COVID românească: Modificări și ca agresivitate, dar și ca palier de vârstă

Nelu Tătaru, despre o posibilă tulpină COVID românească: Observăm modificări și ca agresivitate, dar și ca palier de vârstă / Foto: Facebook Nelu Tătaru
Nelu Tătaru, despre o posibilă tulpină COVID românească: Observăm modificări și ca agresivitate, dar și ca palier de vârstă / Foto: Facebook Nelu Tătaru

Fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, a vorbit despre o posibilă tulpină COVID românească.

Fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat luni seară, la Realitatea Plus, că în acest moment suspiciunile legate de apariția unei eventuale mutații COVID în România sunt în curs de verificare în laboratoare. Aceasta a fost observată mai ales în zona Moldovei, fiind extrem de virulentă și cu manifestări grave.

VEZI ȘI: O nouă tulpină COVID-19, apărută în România? Medicul Florin Roșu: ”Modificare în simptomatologie”

"Dacă inițial, tulpina de Wuhan avea o răspândire de 1/2-3, cea Alfa din Marea Britanie avea o răspândire de 1/3-4, la tulpina Delta, pe care o avem acum, transmiterea se face de la 1/5-8 și asta pentru că orice selecție a unei tulpini devine și mai agresivă. La noi, observăm modificări și ca agresivitate, dar și ca palier de vârstă. În acest moment avem 1.885 de pacienți ATI din care 41 sunt copii, am avut și 400, 500 de decese pe zi. Agresivitatea pe o patologie pulmonară, și nu vorbim în acest moment doar de o pneumonie COVID,  vorbim și de acea explozie de citokine, de acele afectări care sunt vasculare, sunt manifestări pe care fiecare organism le dezvoltă diferit și la care reacționează diferit.", a declarat Nelu Tătaru în cadrul emisiunii "Legile Puterii".

Nelu Tătaru a afirmat că evoluția extrem de agresivă a bolii poate fi pusă și pe seama întârzierii cu care pacienții ajung la spital.

"În general, la noi valul ajungea la noi cam la o lună, o lună și jumătate după Europa de Vest și atunci știam cum să-l gestionăm și ne pregăteam. Pe de altă parte, pacienții vin acum mai târziu către spitale, ori anticorpii monoclonali și antiviralele sunt pentru primele stadii ale bolii, în starea lor rămân doar tratamentele pentru terapie intensivă, ori aici depinde foarte mult partea umană.", a declarat Nelu Tătaru.

"De aproape 2 ani medicii încearcă salvarea acestei națiuni"

Totodată, fostul ministru al Sănătății susține că România a ajuns într-o situația dramatică în valul 4 Covid din cauză că lupta medicilor pentru a preveni și combate pandemia a fost sabotată de un val de negaționism.

"Cred că, de aproape 2 ani, colegii mei medici încearcă salvarea acestei națiuni, chiar dacă după aproape fiecare etapă de relaxări am avut parte de o zădărnicire a eforturilor noastre, iar în ultimele 2 valuri, cel puțin, am ajuns să tratăm ultima verigă a pandemiei, cea spitalicească. Practic, noi salvam în timp ce alții îndemnau la nesupunere, la necunoaștere.

Să ne amintim că anul trecut, la finalul primului val, am avut 3 săptămâni de relaxare fără nicio legislație și 5.000 de oameni au plecat acasă, îndemnați și chiar instigați de acele grupuri de negaționiști care le spuneau că virusul nu există, că masca nu ajută. Câți dintre cei oameni au plătit cu viața pentru că au crezut fără se se informeze, fără să ceară părerea medicilor?! Pentru că în tot acest timp ne-am confruntat nu numai cu această revoltă antivaccin, ci și antisistem medical.", a  mai afirmat Nelu Tătaru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel