Nelu Tătaru, anunț despre redeschiderea cabinetelor stomatologice

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

În aceste zile de stare de urgență, în materie de sănătate dentară sunt asigurate doar urgenţele, în anumite cabinete acreditate de Direcțiile de Sănătate Publică, lucru ce nu este pe placul stomatologilor, care au inițiat și o petiție.

Cabinetele stomatologice sunt închise de mai bine de o lună, iar 8500 de medici și pacienți au semnat, în primele 24 de ore de la inițiere, o petiție în acest sens. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a explicat, marți seara, la Digi 24, că în urma măsurilor de relaxare vor funcționa mai multe cabinete stomatologice decât în prezent, dar ele își vor desfășura activitatea în baza unor protocoale, care acum sunt în curs de elaborare.

Măsurile de protecție, inclusiv echipamentul, sunt obligatorii", a precizat însă ministrul. ”Toți medicii trebuie să înțeleagă că este și pentru siguranța dânșilor. Orice tratament stomatologic este cu un potențial (de infectare - n.r.) mult mai mare decât al altor ramuri medicale, trebuie să avem grijă și de dânșii, și de pacienți”, a declarat ministrul.

El a declarat că este la curent cu petiția medicilor stomatologi, că sunt discuții și ”în funcție de evoluția acestei pandemii, de la zi la zi - și la fel se va proceda pentru orice aripă medicală sau orice activitate economică - se vor face protocoale pentru fiecare activitate în parte, că este medicală sau economică. Dacă sunt respectate, așa cum sunt prescrise, nu vom avea probleme și eu cred că toți cei implicați vor achiesa la aceste protocoale și vom avea o evoluție normală”, a mai explicat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel