Negrescu: România, tot mai singură în lupta cu pandemia

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

"Pandemia a arătat că avem nevoie, mai mult ca oricând, să lucrăm împreună la nivel european în domeniul medical", transmite europarlamentarul PSD Victor Negrescu.

"De ani buni, militez pentru crearea unui fond european dedicat sănătății, iar acum am venit cu propunerea de a crea un corp medical european pentru urgențe. În calitate de raportor alternativ al Grupului S&D în Comisia pentru Bugete pentru programul EU4HEALTH propus de Comisia Europeană mi-am propus să contribui în a face acest fond mai accesibil.

Din păcate, liderii statelor membre au decis tăierea fondurilor pentru acest program de la 9,4 miliarde de euro la 1,67 de miliarde. Este, însă, evident că avem nevoie de mai multă Europă în domeniul medical.

În fața noii creșteri a îmbolnăvirilor și în absența unei soluții comune la nivel european privind domeniul medical, România pare tot mai singură, iar răspunsurile date de unele state prin limitarea accesului pentru români dovedesc incapacitatea autorităților române și a celor responsabili de politica europeană în a dialoga cu statele partenere din UE. Cei care ieri pretindeau că sunt mari europeni se dovedesc a fi astăzi, din nefericire pentru români, lipsiți de contacte și de parteneriate solide", transmite europarlamentarul Victor Negrescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel