Negarea Pandemiei: De ce unii oameni nu pot accepta existența COVID-19

Doi psihologi explică de ce unii oameni refuză să creadă în existența cornoavirusului.

Cu atât de multe informații disponibile despre gravitatea coronavirusului și necesitatea respectării unor măsuri de protecție, unele persoane încă refuză să accepte realitatea. Negarea oamenilor se manifestă în multe feluri, fie că oamenii refuză să poarte mască de protecție, fie că participă la evenimente unde se află foartemulte persoane, ignorând toate măsurile de protecție. Folosirea negării ca mecanism de apărare nu este întotdeauna o alegere proastă. Pe termen scurt, oferă timp unora să se adapteze unei situații. Atunci când devine un comportament de lungă durată, poate fi periculos, scrie CNN.

" Negarea este o modalitate prin care oamenii se pot apăra de anxietate. Când se află în perioade în care există foarte multă anxietate și este percepută ca o amenințare, atunci oamenii dezvoltă strategii pentru a se proteja, sentimentul lor de securitate și siguranță. Și unul dintre acestea este pur și simplu să negi orice sursă amenințătoare. În acest caz, ați spune pur și simplu, "Ei bine, epidemia este o farsă. Nu există cu adevărat.", explică Eve Whitmore psiholog clinic în Stow, Ohio

Negarea poate fi chiar periculoasă, explică psihologii. Există și un termen în psihologie numit raționalism, pe care oamenii îl confundă adesea cu negarea.

"Atât negarea, cât și raționalizarea sunt considerate ca fiind inadaptabile, ceea ce înseamnă că nu ajută individul să se adapteze la sursa amenințării. De fapt, îi poate expune la o șansă și mai mare de orice ar fi acest lucru amenințător. În cazul pandemiei, ai putea să te îmbolnăvești pentru că dacă ești în negare, nu raționalizezi gravitatea situației. Atunci probabil nu veți lua măsurile de precauție necesare pentru a vă proteja" , a spus Mark Whitmore, profesor College of Business Administration din Kent State University din Kent, Ohio.

Potrivit specialiștilor, oamenii care neagă existența pandemiei de coronavirus pot fi convinși doar prin exemplu. Dacă aceștia văd alți oameni care poartă mască de protecție, cunosc cazuri ale unor persoane care au avut de suferit din cauza COVID-19, vor ajunge și ei să conștientizeze gravitatea bolii și pericolul la care se expun.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel