EXCLUSIV  Necoară Bogdan: Instituțiile statului s-au ascuns. Au REFUZAT. Unii părinți au ajuns la disperare

Necoară Bogdan, secretar general – Asociația Națională a Hemofilicilor din România, a vorbit despre problemele provocate de pandemia de COVID-19, în exclusivitate pentru DC NEWS, în cadrul evenimenului "Focus Grup: Organizațiile de pacienți, mesaje puternice după un an de criză pandemică".

"Într-adevăr, anul 2020 a adus pentru România aprobarea unor terapii noi care funcționează foarte bine la nivel european, și acum le avem disponibile și în România, dar din păcate pentru noi serviciile medicale au fost foarte limitative. Aici mă refer a faptul că pacienții se puteau prezenta la spital pentru a-și putea ridica tratamentul doar cu programare. Neprogramat sau dacă aveai un episod hemoragic era foarte greu să ajungi să îți faci tratamentul, trebuia să treci printr-un întreg proces cu ambulanțe, cu teste COVID-9 și cu tot felul de lucruri de genul acesta.

A adus sincope în tratament și pentru că au fost județe în România și perioade destul de lungi de o lună, două, trei chiar în care pacienții nu au beneficiat de tratament, autoritățile, instituțiile statului pur și simplu s-au ascuns în spatele acestor măsuri de siguranță și au refuzat pur și simplu să se mai întâlnească cu noi, au refuzat să răspundă, nici măcar pe partea online, au refuzat să răspundă memoriilor și, într-un final, după ce unii părinți au ajuns la disperare și au ajuns să apeleze la media, și s-a difuzat la televizor un caz, abia atunci Casa Națională de Asigurări de Sănătate a binevoit să ne răspundă la solicitări și la memorii.

Și bineînțeles că răspunsul a fost, așa cu suntem obișnuiți de la Casă, să acuze medicii și să furnizeze niște date în care noi tindem să nu credem. Pentru că era un tabel cu foarte multe cifre și pentru multe dintre județe erau suplimentări bugetare, pentru că ei se lăudau că suplimentează bugetul cu minus! Bineînțeles că atunci când am întrebat de ce există posibilitatea unei suplimentări bugetare cu minus, nu am mai primit răspuns”, a explicat Bogdan Necoară, secretar general la Asociația Națională a Hemofilicilor din România (ANHR), la FOCUS GRUP-ul organizat de DC News și DC Medical.

 

Vezi mai multe în video: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel