Ne vom întoarce la mască atunci când va veni valul 4? Valeriu Gheorghiță răspunde

Valeriu Gheorghiță, președinte CNCAV / Foto: gov.ro
Valeriu Gheorghiță, președinte CNCAV / Foto: gov.ro

Masca rămâne cea mai importantă barieră prin care ne putem proteja față de toate variantele virale de acum, a declarat, duminică, medicul Valeriu Gheorghiță. 

Întrebat dacă venirea valului 4 înseamnă și că masca va redeveni obligatorie, Valeriu Gheorghiță a răspuns astfel: „Acum s-a renunțat la obligativitatea ei, dar nu înseamnă că nu trebuie să o purtăm când intrăm în zone aglomerate, unde expunerea la persoane este crescută, iar riscul de infectare este mare!”

De asemenea, medicul a spus că este greu de estimat care va fi situația în viitor. A vorbit despre situația din Israel, care impune în prezent masca sanitară în anumite condiții, în contextul creșterii numărului de infectări, chiar în rândul tinerilor, care fac forme ușoare.

Valeriu Gheorghiță: Anticipăm că într-o lună va crește dorința de vaccinare

 

În privința vaccinării, Valeriu Gheorghiță a spus, la Digi 24, că este voluntară și va rămâne așa: „Nu se pune problema să devină obligatorie. Acum, doar cine nu vrea nu se vaccinează. Numărul celor care doresc să se imunizeze este în scădere acum, dar anticipăm ca într-o lună, va crește."

Totodată, el a subliniat încă o dată că trecerea prin boală nu ne oferă o protecție suficientă.

„Vorbim de o pandemie de mai mult de un an, moment în care bună parte dintre persoanele care au trecut prin boală sunt în afara perioadei de protecție", a precizat Valeriu Gheorghiță.

 

 

Coronavirus. 26 de noi cazuri și un singur deces în ultimele 24 de ore

Până pe 11 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.081.236 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 1.045.351 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 26 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 8 persoane au fost reconfirmate pozitiv. Până astăzi, 34.217 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 10.07.2021 (10:00) – 11.07.2021 (10:00) a fost raportat de către INSP 1 deces (femeie), al unui pacient infectat cu noul coronavirus, internat într-un spital din Constanța. Decesul a fost înregistrat la categoria de vârstă peste 80 de ani, iar pacientul a prezentat comorbidități.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 284. Dintre acestea, 56 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 8.473.731 de teste RT-PCR și 1.582.570 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 8.244 de teste RT-PCR (2.243 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 6.001 la cerere) și 9.714 teste rapide antigenice.

Pe teritoriul României, 1.971 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 642 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 22.489 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 23 de persoane.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 188 de apeluri la numărul unic de urgență 112.

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ziua de 10 iulie, 521 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 111.600 de lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel