Ne ajută ochelarii împotriva COVID-19? Răspunsul specialiștilor

Specialiștii au răspuns uneia dintre cele mai arzătoare întrebări legate de protecția împotriva COVID-19. Ne ajută ochelarii împotriva coronavirusului? Iată ce spun aceștia. 

Specialiștii din întreaga lume încearcă zilnic să descopere exact cum se răspândește coronavirusul și cum poate fi acesta învins, însă cercetările nu au avut până acum nicio finalizare, astfel că lumea mai are de așteptat până când pandemia va trece. Potrivit medicilor, cel mai important aspect care se știe până în prezent este acela că noul coronavirus intră în organism prin gură, nas și ochi, motiv pentru care trebuie să ne protejăm purtând mănuși, măști și ochelari speciali, citează stirileprotv.ro.

Persoanele din întreaga lume care poartă ochelari de vedere au ridicat o întrebare foarte interesantă: sunt mai protejați de coronavirus decât oamenii care nu au ochelari de vedere?

Răspunsul și explicația specialiștilor


Răspunsul specialiștilor la această întrebare este NU.

"Ochelarii de vedere nu oferă protecție deoarece nu izolează în totalitate ochii, virusul putând ajunge în organism pe lângă lentile și ramă", susține medicul Lyndon Jones, directorul Centrului de Cercetări Oftalmologice de la Universitatea din Waterloo (Canada).

Informațiile oferite de Lyndon Jones sunt susținute și de specialiștii de la Science Direct, dar și de mai multe instituții medicale din Statele Unite și din Canada, care afirmă răspicat că doar vizierele și ochelarii speciali oferă protecție împotriva coronavirusului, atunci când vorbim despre zona ochilor.

În schimb, Woo Joo Kim, epidemiolog sud-coreean la Spitalul Universitar Guro, a afirmat în urmă cu aproximativ o lună, într-un interviu publicat pe YouTube și vizionat de peste 6 milioane de persoane, că ochelarii de vedere ar putea oferi protecție parțială împotriva coronavirusului, teoria sa nefiind însă susținută de niciun studiu, citează sursa de mai sus. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel