Mutaţia care face coronavirusul mai puţin mortal. Vaccinurile ar putea fi ineficiente

O mutaţie din ce în ce mai comună a noului coronavirus, identificată în Europa, America de Nord şi în părţi din Asia, face virusul să se transmită mai uşor, dar să fie mai puţin mortal, conform lui Paul Tambyah, preşedintele ales al Societăţii Internaţionale pentru Boli Infecţioase, transmite Reuters.

Paul Tambyah susţine că dovezile ştiinţifice sugerează că proliferarea mutaţiei D614G a noului coronavirus în anumite părţi ale lumii coincide cu o scădere a ratei mortalităţii, virusul devenind şi mai puţin letal decât era, scrie Agerpres.

"Poate că este un lucru bun să avem un virus care este mai infecţios, dar mai puţin mortal", a declarat Tambyah pentru Reuters, adăugând că majoritatea virusurilor au tendinţa să devină mai puţin virulente pe măsură ce suferă mutaţii.

Vaccinurile, posibil ineficiente

Oamenii de ştiinţă au descoperit această mutaţie încă din luna februarie şi a circulat în Europa şi Americi, conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) care a precizat că nu există dovezi că această mutaţie a condus la îmbolnăviri mai severe.

Potrivit lui Noor Hisham Abdullah, directorul general pentru sănătate din Malaezia, tulpina D614G detectată în această țară este de 10 ori mai infecţioasă, iar vaccinurile aflate în prezent în diferite etape de dezvoltare ar putea să nu fie eficiente în faţa acestei mutaţii. Însă Tambyah şi Maurer-Stroh sunt de părere că astfel de mutaţii nu pot modifica virusul suficient de mult pentru a face potenţialele vaccinuri mai puţin eficiente, mai notează Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel