Musta, semnal de ALARMĂ. Masca în spații DESCHISE? Mesaj DUR. Ce urmează în România? "Este ADEVĂRAT"

Medicul Virgil Musta a vorbit despre purtarea măștilor de protecție în spațiile deschise, dar și despre pericolul noului studiu care arată că virusul se transmite prin aer. 

În contextul în care, în ultimele săptămâni, numărul cazurilor de COVID-19 continuă să crească în România, asimptomaticii sunt externați din spitale, iar carantina și izolarea au fost declarate neconstituționale de către Curtea Constituționale, Virgil Musta a fost întrebat dacă recomandă purtarea măștii și în spațiile deschise. 

"Nu, doar în situația în care este aglomerația și avem contact apropiat cu persoane sau stăm de vorba cu altă persoană despre care nu știm dacă este sau nu este contaminată", a declarat Virgil Musta, în direct la B1 TV. 

Ce urmează în România? Musta, mesaj dur

"Ne vom aștepta la un număr mare de contaminări și asta din cauza mentalității noastre și a modului de acțiune din ultimul timp. Am avut o perioada în care regulile s-au respectat foarte bine, reguli dificile, dar lumea le-a înțeles și le-a respectat. În momentul de față de pare că multă lume nu mai este dispusă să respecte regulile, ceea ce este un mare risc", a încheiat el. 

Citește și: Cum se transmite, de fapt, COVID-19. Răsturnare de situație. Apel DISPERAT către OMS. "Există DOVEZI"

Cât de periculos este noul studiu al celor peste 200 de experți?

Peste 200 de cercetători au anunțat că există dovezi conform cărora virusul COVID-19 se transmite prin aer. Astfel, Virgil Musta a vorbit despre cât de periculos este acest aspect. 

"Este adevărat și vedeți, permanent apar noutăți legate atât despre modul de transmitere, cât și despre patogenia sau evoluția bolii, lucruri interesante și multe dintre ele sunt practice pentru noi, clinicienii. Și noi am observat că virusul prezintă elemente uneori noi și ne punem problema dacă apar mutații genetice sau nu au fost analizate bine încă de la început, însă în ceea ce privește transmiterea, se știa despre aceste transmiteri aeriene, chiar și prin particule mici, nu numai prin particule mari, așa cum spun și cercetătorii. E și motivul pentru care contagiozitatea nu este atât de mare și un număr atât de mare în lume s-a îmbolnăvit", a mai spus medicul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel