Muncitori sezonieri, în Germania. Zamfir: Este limpede! Violeta Alexandru și Bogdan Aurescu au ascuns lucruri!

Daniel Zamfir / Foto Agerpres
Daniel Zamfir / Foto Agerpres

Daniel Zamfir a participat la audierea Violetei Alexandru și a lui Bogdan Aurescu, unde s-a discutat problema muncitorilor seoznieri români care au mers la muncă în Germani, în timpul stări de uergnță. Senatorul PSD consideră că cei doi au ascuns anumite lucruri.

"Este limpede că cei doi miniștri au ascuns lucruri"

"Lucrurile au stat aşa şi este limpede că cei doi miniștri au ascuns lucruri. Domnul Aurescu ne spune, de exemplu, că nu există niciun acord între statul român şi cel german în legătură cu plecarea la lucru a acestor muncitori. De asemenea, doamna Alexandru spune că oamenii ăştia au plecat cu contracte individuale, nu prin agenţii de recrutare. Ori aici nu se leagă nişte lucruri pentru că noi am văzut cu toţii ce s-a întâmpla pe Aeroportul din Cluj, cum o masă mare de oameni a fost adusă acolo, au plecat din zonele de carantină. Cineva i-a organizat nu? I-a transportat.

Guvernul a dat o ordonanţă de guvern pe 4 aprilie prin care permitea trimiterea la muncă a acestor oameni şi solicita spaţiu aerian. În acea zi, singurele avioane care au survolat spaţiul UE au fost aceste avioane care cărau muncitori români la muncă în străinătate, deşi, cu două zile înainte, în România, eram anunţaţi că Germania este o zonă roşie.

"O clauză de neimaginat"

Nu a negat nimeni dreptul oamenilor de a lucra în străinătate, dreptul de a lucra în condiţii mai bune, de a fi plătiţi mai bine. Problema pe care am ridicat-o noi a fost următoarea: cum s-a permis încălcarea succesivă a mai multor reglementări, a stării de urgenţă? Oamenii au plecat în condiţii de insecuritate totală, din punct de vedere sanitar, şi au semnat nişte contracte doar în limba germană, la aeroport. Era o clauză, de neimaginat pentru mine, prin care exista doar o zi de preaviz ca să dai omul afară. La toate lucrurile astea nu am primit niciun răspuns", a spus Daniel Zamfir la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel