Muncitori români infectaţi cu Covid-19 la un abator din Germania. Intervenţie MAE

În continuarea informaţiilor referitoare la cetăţenii români angajaţi ai unei companii de prelucrare a cărnii din localitatea Birkenfeld, landul german Baden-Wurttemberg, Ministerul Afacerilor Externe precizează că reprezentanţii Consulatului General al României la Stuttgart au continuat demersurile atât pe lângă autorităţile germane, cât şi pe lângă angajatorii cetăţenilor români, pentru a obţine informaţii suplimentare referitoare la starea acestora de sănătate, precum şi la evoluţiile recente privind numărul persoanelor confirmate cu COVID-19.

Potrivit informaţiilor comunicate public de către autorităţile germane, a fost finalizată a treia rundă de testare a tuturor lucrătorilor care anterior fuseseră testaţi negativ. Din totalul celor 750 de persoane supuse testării, au fost depistate 16 cazuri noi de contaminare cu SARS-CoV-2, dintre care 10 sunt cetăţeni români. Totodată, 23 de lucrători ai abatorului (număr care include şi cele 16 cazuri noi) se află încă în carantină.

MAE precizează că o echipă formată din reprezentanţi ai autorităţilor de sănătate publică, sanitar-veterinare şi pentru protecţia consumatorului de la nivel de land şi local, însoţiţi de experţi ai autorităţilor locale şi districtuale, au inspectat spaţiile companiei de prelucrare a cărnii pentru a verifica şi evalua modul de aplicare şi eficienţa noilor măsuri de combatere a răspândirii SARS-CoV-2 în rândul personalului.

MAE menţionează că, până la acest moment, la nivelul Consulatului General al României la Stuttgart nu au fost primite solicitări de asistenţă din partea cetăţenilor români angajaţi ai companiei în cauză.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel