Muncitori srilankezi, abandonați pe aeroport. Violeta Alexandru: Nu închid cazul până nu îşi găsesc un loc de muncă

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Violeta Alexandru a vorbit despre situața muncitorilor din Sri Lanka, abandonați pe Aeroportul Otopeni.

"Niciunul nu a dorit să se întoarcă acasă, ci mi-au cerut să îi sprijin prin găsirea unui alt angajator. Sunt dispuşi să se împartă în grupe mai mici, dacă nu voi găsi o soluţie să îi relocheze pe toţi în acelaşi loc. Nu doresc să se întoarcă la firma la care au lucrat. A fost făcută o verificare de unde rezultă nereguli evidente în privinţa modului în care au fost desfăcute contractele de muncă. Este adevărat, este pe fondul absenţei lor de la serviciu, generată de panica în care au intrat, în momentul în care unii dintre dânşii au fost infectaţi cu COVID.

Nu s-a discutat cu dânşii, DSP nu le-a explicat în ce condiţii pot fi carantinati, în ce condiţii se pot întoarce la muncă. Nici supervizorul de origine srilankeză, pe care firma îl avea şi care ar fi avut datoria să le explice aceste lucruri, nu a făcut-o. Intrând în panică, nu s-au mai prezentat la servicu, iar angajatorul a decis desfacerea contractului de muncă", a declarat Violeta Alexandru.

"Nu închid acest caz până când nu îşi găsesc un loc de muncă"

"Eu vreau să îi asigur că nu închid acest caz până când nu îşi găsesc un loc de muncă corespunzător şi până când nu luăm împreună o decizie. Intenţia mea este să mă implic în această după-amiază pentru identificarea ofertelor şi să vin, la sfârşitul zilei, să discut cu dânşii, să îi las peste noapte să se gândească şi mâine de dimineaţă să îmi spună ce opţiune din cele pe care le voi prezenta o preferă", a mai spus ministrul Muncii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel