MP, mesaj privind motivarea CCR despre conflictul între DNA şi Guvern

Ministerul Public susţine că analizează 'atent' motivarea Curţii Constituţionale privind existenţa unui conflict juridic între DNA şi Guvern, iar procurorii vor respecta întocmai această decizie.

'Punct de vedere referitor la motivarea deciziei Curţii Constituţionale privind existenţa unui conflict juridic între DNA şi Guvern. Motivarea deciziei Curţii Constituţionale este analizată atent de către Ministerul Public, urmând ca decizia să fie respectată întocmai de către procurori', se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Ministerului Public.

Parchetul General are pe rol un dosar penal primit de la DNA în legătură cu adoptarea OUG 13, în care se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de favorizarea făptuitorului; prezentarea cu rea-credinţă de date inexacte Parlamentului sau preşedintelui României cu privire la activitatea Guvernului sau a unui minister, pentru a ascunde săvârşirea unor fapte de natură să aducă atingere intereselor statului; sustragerea sau distrugerea de înscrisuri; sustragerea sau distrugerea de probe ori înscrisuri; fals intelectual. Curtea Constituţională a dat publicităţii vineri motivarea deciziei prin care a constatat existenţa unui conflict de natură constituţională între DNA şi Guvern. CCR susţine că ancheta DNA privind adoptarea OUG 13 a perturbat activitatea Guvernului, iar aprecierea oportunităţii adoptării unei ordonanţe de urgenţă constituie un atribut exclusiv al legiuitorului delegat, putând fi cenzurat doar prin controlul parlamentar.

[citeste si]

În opinia CCR, prin decizia procurorului de începere a urmăririi penale în acest caz s-a încălcat principiul separaţiei puterilor în stat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel