Motivul ULUITOR pentru care un ieșean vindecat de COVID-19 nu vrea să se externeze

După decizia CCR, numeroase persoane internate au solicitat externarea pe proprie răspundere. Nu e și cazul unui bărbat din Iași, care le-a mai cerut cadrelor medicale să mai rămână pe mâinile lor, cu toate că s-a vindecat de Covid-19.

Bărbatul în cauză s-a internat la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași la finalul lunii mai. După trei săptămâni, spun medicii, a avut o formă medie a bolii. Cu toate că a avut două teste negative la 24 de ore și se încadra astfel metodologiei stabilite de Ministerul Sănătății pentru externare, le-a spus medicilor că mai vrea să rămână în spital. 

Motivul pentru care pacientul nu vrea să se externeze

 

Pacientul a solicitat să mai rămână în spital până când va putea să țină sub control problemele respiratorii cauzate de virus. Managerul spitalului a transmis că bărbatul se simte în siguranță în spital. 

„El a avut două teste negative, dar are încă fenomene respiratorii medii și are ședințe cu kinetoterapeutul din spital, care îi explică cum să se descurce și să respire acasă. El mai stă de vorbă și cu personalul medical și cu psihologii din spital și cred că vrea să mai stea pentru că se simte în siguranță. A avut o formă medie a bolii, cu unele disfuncții respiratorii în urma cărora a avut nevoie, din când în când, și de oxigen, dar fără a fi intubat”, a declarat managerul spitalului, dr. Carmen Dorobăț, potrivit Libertatea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel