EXCLUSIV  Moțiune de cenzură: cădere Guvern. Alina Gorghiu: Este un dar pentru români. S-A ÎNCHEIAT!

Alina Gorghiu FOTO AGERPRES
Alina Gorghiu FOTO AGERPRES

Deputatul PNL Alina Gorghiu a declarat, pentru DC News, că guvernarea Dăncilă - Dragnea este fără viitor și că moțiunea de cenzură este o necesitate și un dar pentru români cu ocazia sărbătorilor de iarnă. 

"Guvernarea Dragnea practic s-a încheiat din punct de vedere politic, este clar că ea nu poate face pentru români ceea ce a promis, nu mai există autoritate, nici credibilitate. Nici măcar nu reușesc să pregătească bugetul pentru 2019. Majoritatea parlamentară nu mai funcționează. Nu este în interesul țării să mai continue această stare de fapt. Este nevoie de un restart pentru România și primul pas va fi succesul Moțiunii de cenzură. Aceasta este soluția democratică pentru a se obține blocarea OUG referitoare la justiție și pentru a se pune capăt comediei remanierilor de guvern prin care la conducerea țării s-au perindat până acum 3 premieri și peste 70 de miniștri. Complet ineficienți și nefuncționali", ne-a spus Gorghiu.

Guvernare, eșuată pe toate planurile

"Moțiunea de cenzură este necesară. Este darul nostru pentru români. Așadar, toți cei care se pronunță în favoarea moțiunii dovedesc că nu acceptă să se compromită și că îi reprezintă în Parlament pe cei care le-au acordat încredere în urmă cu doi ani, nu pe un lider care se visează Che Guevara de România. De aceea sper că Moțiunea să adune suficient de multe voturi, Parlamentul este cel care trebuie să stabilească componența Guvernului, nu PSDul. Această guvernare a eșuat pe toate planurile, toate categoriile de populație au de suferit, de la nou-născuții care merg din spital în spital la pensionarii care nu primesc la 1 ianuarie majorările de pensii la care aveau dreptul potrivit legii", a afirmat liberala.

Singurul program de guvernare al PSD

"Programul de guvernare cu care au fost câștigate alegerile a fost efectiv anulat de PSD care a recunoscut că nu îl poate îndeplini. Moțiunea arată faptul că toate promisiunile importante sunt acum amânate pentru anii 2021 – 2022 când va fi o altă guvernare. De fapt singurul program de guvernare real al PSD este de 2 ani cel al luptei împotriva independenței justiției și a statului de drept. La investirea celui de-al treilea guvern, când am spus că și acesta va fi un fiasco categoric marca PSD, am sperat să mă înșel. Chiar mi-am dorit să avem un guvern de succes, fie el și de la PSD, care să schimbe țara și percepția despre ea în afara granițelor în bine. Din păcate, nu a fost așa", a declarat Gorghiu pentru DC News.

Cel mai periculos Guvern

"Actualul guvern este mult mai periculos decât predecesoarele PSD. Miniștrii nu sunt prea vorbăreți când vine vorba despre strategiile implementate în domeniile lor de gestiune pentru că lipsesc cu desăvâșsire, doamna Dăncilă o ține una și bună că e femeie și nu poți să o întrebi despre guvernare, altfel imediat te și acuză de discriminare, dacă nu chiar de o formă voalată de crimă de lezmajestate, domnul Dragnea se folosește de Guvern pentru a-și rezolva problemele personale, partenerii externi sunt puși la zid de certăreții PSD, în timp ce poporul are misiunea dictată de la vârful PSD să-i tot îndure mut, orb și surd capriciiile", a mai spus Gorghiu.

Șansa parlamentului

 

 "Guvernul Dăncilă a călcat la propriu în picioare orice sansă de care ar fi putut profita România. Ce avem în prezent este doar un proces continuu de afundare în haos generalizat. Pericolul vine insă din încăpătânarea actualilor guvernanți de a crede că doar ce fac ei e perfect, de a ignora toate mesajele prin care li se transmite că nu această este direcția corectă, de a contracara avertismentele lansate de Opoziție, societate civilă, sindicate, parteneri externi, foruri oficiale ale UE cu vorbe artăgoase, nu cu fapte. Acum, Parlamentul are șansa de a indepărta toate aceste anomalii. Iar cel mai important aspect este că, pentru prima data opoziția are o concepție unitară asupra viitoarei guvernări, care este împărtășită de toate partidele. A fost deja fixat la 15 numărul viitorarelor ministere și vor fi cel mult 45 de secretari de stat. Este foarte bine că întreagă opoziție a convenit asupra acestor principii, cred că este o bază solidă pentru a se formă rapid un guvern viitor, așa cum este nevoie. Pe de altă parte, dacă stăm bine și ne gândim, această moțiune de cenzură este un serviciu bine făcut d-lui Dragnea, premierului Dăncilă și PSD-ului", a declarat deputatul PNL.

Apel către social- democrați

"Să ne amintim că fiecare ministru a avut de făcut un bilanț al ministerului pe care l-a condus, doamna Dăncilă ne-a tot spus că a făcut o evaluarea a fiecărui ministru înainte de a decide remanierile săptămânale, dar nici până la ora aceasta nu știm care au fost rezultatele. Ciclul trebuia și el încheiat cu o evaluare a cabinetului Dăncilă. Or, moțiunea de cenzură este bilanțul corect, fără cosmetizări aiuristice al unui guvern care a ieșit în evidență doar prin învrăjbiri, minciuni, planuri doar pe hârtie și realizări inexistente. Am convingerea că sunt și parlamentari social-democrați care nu împărtășesc stilul autocrat instituit de Liviu Dragnea în partid și direcția greșită spre care îndreaptă România, iar aceștia au acum ocazia de a-și spune opinia fără frică. Este unica și ultima șansă a lor de a pune umărul la scoaterea țării de pe orbita dezastrului total, unde a fost împinsă de guvernarea PSD", a concluzionat Alina Gorghiu.

VEZI ȘI:

Viorica Dăncilă, aniversare. Cadou surpriză din partea femeilor din PSD

Conflict Dăncilă - Iohannis. CCR a stabilit când se va pronunța

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel