Moscova RELAXEAZĂ restricțiile. "Mai mult de 50% din paturi sunt libere în unităţile COVID-19". Totuși, protestele rămân INTERZISE

Foto cu caracter ilustrativ Pexels
Foto cu caracter ilustrativ Pexels

Capitala Rusiei anunță relaxarea restricțiilor după ce numărul de infectări cu Sars-Cov-2 a scăzut.

După ce mai multe luni de zile Moscova a avut parte de restricții dure, autoritățile au anunțat o relaxare a acestora. Decizia a fost luată după ce numărul de infectări cu Sars-Cov-2 în Moscova a scăzut, transmite Agerpres, citând Reuters.

"Pandemia este în declin şi, în această situaţie, datoria noastră este de a crea condiţiile pentru restabilirea economiei", a anunţat primarul capitalei ruse Serghei Sobianin.

Barurile, restaurantele şi cluburile de noapte vor putea rămâne deschise din nou după ora 23:00, iar telemunca pentru 30% din personal nu mai este obligatorie.

 

Protestele rămân interzise



Decretul lui Sobianin nu ridică însă interdicţia impusă manifestaţiilor publice în aer liber, în momentul când susţinătorii opozantului aflat în închisoare Alexei Navalnîi au chemat duminică la un miting pentru al doilea weekend consecutiv.

Amintim că acţiuni de protest considerate ilegale s-au soldat pe 23 ianuarie la 1.500 de arestări la Moscova şi aproape 4.000 în toată Rusia. Sobianin a calificat manifestaţia inacceptabilă din cauza epidemiei.

 

"O premieră de la mijlocul lunii iunie"



Primarul Moscovei a declarat miercuri că situaţia epidemiologică a continuat "să se amelioreze" în metropola de 12 milioane de locuitori.

"Mai mult de 50% din paturi sunt libere în unităţile COVID-19, este o premieră de la mijlocul lunii iunie. Cele mai calde felicitări pentru voi, prieteni, pentru victoria noastră comună şi încă un pas către întoarcerea la viaţa normală în frumosul oraş Moscova" 2020, a adăugat Sobianin. 

Rusia a evitat impunerea unui nou lockdown strict, bazându-se în schimb pe măsuri specifice. Potrivit cifrelor oficiale publicate zilnic, ţara a înregistrat marţi de la începutul pandemiei 3.756.931 de cazuri de coronavirus, dintre care 70.482 de decese. Cu toate acestea, în decembrie agenţia de statistică şi guvernul au recunoscut un număr de trei ori mai ridicat de decese, pe baza unei definiţii mai largi a victimelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel