Moscova, nou RECORD de infecţii cu SARS-CoV-2. Autoritățile impun restricții

Foto ilustrativ
Foto ilustrativ

Rusia se confruntă cu o creștere alarmană a numuărului cazurilor de COVID-19. În Moscova a fost înregistrat azi un nou record de infectări. 

În ciuda faptului că Rusia susține că vaccinul Sputnik-V este eficient și sigur, până când acesta va putea fi folosit la scară largă, țara se confruntă cu o creștere alarmantă a numărului de cazuri de infectări cu coronavirus. Două noi recorduri legate de pandemia de COVID-19 au fost înregistrate în capitala Rusiei, a declarat marți viceprimarul Moscovei, Anastasia Rakova, transmite Interfax

"Astăzi am înregistrat două noi recorduri. Au fost identificate 4.000 de cazuri noi de coronavirus. Și ceea ce este și mai trist, în ultima zi am internat mai mult de 1.000 de persoane cu COVID în spitale.", a spus Rakova.

Ea a precizat că aceștia sunt în principal pacienți cu boli moderate sau severe. „Astfel, noi, de fapt, am atins deja valorile maxime de la mijlocul primăverii. Îi îndemn pe oamenii cu risc să rămână acasă. Și toți orășenii - să respecte reguli simple: să poarte o mască, să evite locurile aglomerate, să limiteze contactele dacă este posibil.”, a spus viceprimarul.

Accesul în mijloacele de transport în comun, restricționat

În consecință, s-a decis impunerea unor noi restricții. Accesul studenților și vârstnicilor în mijloacele de transport va fi restricționat. Potrivit primarului capitalei ruse, Serghei Sobianin, cardurile studenţilor cu care aceştia călătoresc cu reducere cu mijloacele de transport public în Moscova vor fi anulate temporar vineri până la sfârşitul vacanţei şcolare de două săptămâni. Moscoviţii cu vârsta peste 65 de ani şi cei cu afecţiuni cronice nu vor mai beneficia de permisele de călătorii gratuite în oraş din 9 octombrie până în 28 octombrie.

Rusia a raportat marţi 11.615 de noi infectări cu coronavirus la nivel naţional şi a afirmat că 188 de persoane au murit în cursul nopţii, numărul oficial al deceselor ajungând la 21.663.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel