Moscova, adresare PUTERNICĂ: „Este o parte a mentalității rusești să salvăm lumea”

În timp ce majoritatea țărilor se confruntă cu valul doi al pandemiei, Rusia vine cu un mesaj puternic menit să crească încrederea în vaccinul anti-COVID-19.

După ce președintele, Vladimir Putin, a anunțat la 11 august că vaccinul rusesc „a trecut toate testele necesare”, a existat o neliniște din partea oamenilor de știință din întreaga lume. Mulți au subliniat că nu au fost făcute publice date științifice din studiile timpurii, iar studiile de fază trei ale vaccinului nici măcar nu au început.

Rusia vrea să salveze lumea

Kirill Dmitriev, omul însărcinat cu vânzarea către lume a vaccinului anti-COVID-19 al Rusiei, există o simplă rațiune în spatele acțiunii accelerate a Moscovei de a fi prima țară care a lansat un vaccin coronavirus pentru utilizare pe scară largă. „Este o parte a mentalității rusești să salvăm lumea”, a declarat Dmitriev, șeful fondului suveran al RDIF al Rusiei, într-un interviu acordat The Guardian.

Au existat, de asemenea, acuzații anterioare ale oficialilor de securitate britanici conform cărora hackerii ruși au furat secrete de la instituțiile medicale din vest. Dmitriev a respins criticile și acuzațiile ca fiind „un efort concertat de a discredita vaccinul rusesc, din motive politice”.

Ceea ce este clar este că cursa de vaccinuri a devenit un alt front în confruntarea dintre Rusia și vest. Nu întâmplător, Rusia și-a numit vaccinul Sputnik V, revenind la satelitul sovietic trimis pe orbită în 1957 pe fondul unei concurențe acerbe cu SUA. Pentru Rusia, furnizarea primei soluții la o pandemie care a afectat fiecare colț al lumii ar fi văzută ca o confirmare a faptului că creierele științifice ale țării sunt încă printre cele mai bune din lume, potrivit TheGuardian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel