Moscova a început testare gratuită a locuitorilor

Autorităţile din Moscova au început testarea gratuită a tuturor rezidenţilor, a anunţat primarul Serghei Sobyanin. Moscoviţii vor fi testaţi pentru anticorpii de coronavirus în 30 de clinici din oraş, scrie ABC News, preluat de Mediafax.

Programul de testare va permite oficialilor „să ştie cu exactitate câţi muscoviţi au avut coronavirus şi au dezvoltat imunitate, precum şi câte persoane sunt infectate sau sunt suspecte că au COVID-19", a declarat edilul Moscovei.

Sobyanin a spus că 70.000 de locuitori ai oraşului vor fi chemaţi pentru a fi testaţi „la fiecare câteva zile" şi că oraşul va avea capacitatea de a face 200.000 de teste pe zi până la sfârşitul lunii.

Datele obţinute în timpul testării vor ajuta autorităţile să coordoneze activitatea centrelor de asistenţă medicală şi să ia decizii cu privire la extinderea sau relaxarea restricţiilor impuse, a adăugat primarul.

Moscova, cu o populaţie de peste 12 milioane de locuitori, are jumătate din cele peste 262.000 de cazuri de infecţie raportate până acum în Rusia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel