EXCLUSIV  Mortalitatea la românii cu Covid-19, cifră teribilă. Prof.dr. Bubenek: Sunt cele mai importante date! VIDEO

Prof.dr. Șerban Bubenek
Prof.dr. Șerban Bubenek

Prof.dr. Șerban Bubenek a făcut precizări extrem de importante legate de mortalitatea în secțiile ATI din România.

Reprezentanți de marcă ai lumii academice medicale au participat, miercuri, la o dezbatere online, prilejuită de lansarea volumului „Pandemia Covid-19 în România” al Academiei Române.  

Printre invitați s-a numărat și prof.dr. Șerban Bubenek, care, la un moment dat, a făcut următoarele precizări despre pacienții de terapie intensivă, bazându-se pe datele „dintr-o cohortă de 1.895 de pacienți cu boală COVID-19, îngrijiți în terapiile intensive din România, între 1 aprilie și 16 iunie, deci pe o durată de trei luni și jumătate”: „Trebuie spus că Societatea Română de Anestezie și Terapie Intensivă, încă de la începutul pandemiei, a pus la dispoziția Ministerului Sănătății un ghid de tratament a pacientului critic cu boală COVID-19 și un soft de raportare zilnică a tuturor pacienților internați în terapie intensivă de la datele demografice absolut anonimizate, până la tratament, evoluție și ocuparea paturilor în ATI, care s-a raportat de două ori pe zi. Cele mai importante date statistice care au rezultat sunt reprezentate de mortalitate. Mortalitatea în secțiile ATI din România pe această cohortă a fost de 44,1 la sută, un pic mai mică decât mortalitatea raportată global în Europa la pacienții de terapie intensivă”, a spus Șerban Bubenek.

Dezbaterea a fost transmisă simultan pe canalele de YouTube și paginile de Facebook ale DC News și DC Medical, dar și pe DC NewsTV. Emisiunea va fi reluată luni, 3 august, de la ora 11.00.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel