Mort de COVID, DISPĂRUT de la Spitalul Floreasca. Cum a fost posibil, explicație oficială

Bogdan Oprița, purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca, a vorbit despre persoana decedată din motive de COVID-19, dispărută din spital. 

UPDATE: Ancheta în cazul pacientului decedat din cauza COVID-19 la Spitalul Floreasca și negăsit de rude a fost preluată, luni, de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, conform Mediafax.

În cazul pacientului decedat în 31 decembrie 2020 de COVID-19, care nu a fost găsit, luni, de rude, când acestea au venit să ridice trupul neînsuflețit, a fost deschisă o anchetă, sub supravegherea procurorilor.

Cercetările au fost declanșate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de neglijență în serviciu.

În acest caz urmează să se stabilească situația concretă a trupului neînsuflețit.

---- 

Cadavrul dispărut este al unui pacient care a decedat în 31 decembrie. Familia a venit să ridice cadavrul, dar este de negăsit. Bogdan Oprița a explicat, la Digi24, că efectuează, la nivelul Spitalului Floreasca, ”o cercetare administrativă pentru a vedea cum s-au petrecut exact lucrurile”. 


”În conformitate cu procedura operațională existentă la nivelul spitalului, în momentul în care un pacient decedează, primește o brățară de identificare, care se aplică la nivelul încheieturii mâinii și apoi este pus în doi saci de cadavre. Personalul serviciului de anatomie patologică are obligația, în momentul în care predă pacientul decedat familiei, să verifice datele care există în cartea de identitate cu cele de pe brățara de identificare, iar familia trebuie să recunoască decedatul. În ziua de 31 decembrie, am avut două persoane care au decedat. Una dintre familii a identificat cadavrul și a fost predat firmei de pompe funebre. Acum noi verificăm să vedem dacă acest cadavru nu a fost recunoscut în mod corect de către familie sau dacă cineva a greșit în momentul în care a predat cadavrul firmei de pompe funebre. Foarte posibil este ca cele două cadavre să fi fost încurcate” a declarat Bogdan Oprița. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel