Monica Pop - Alice Drăghici, REPLICI: Cum poți să spui așa ceva într-o emisiune la care se uită toată lumea?!

Monica Pop - Alice Drăghici
Monica Pop - Alice Drăghici

Cunoscutul medic oftalmolog Monica Pop și avocata Alice Drăghici au avut un schimb de replici, luni seară, la Antena 3, în emisiunea lui Mihai Gâdea.

Dialogul a pornit de la ideea că românii ajung la medic doar atunci când se confruntă cu durerea. Aproape nimeni nu merge la doctor să-și facă analizele în contextul în care se simte bine. Cu toate acestea, sunt foarte multe boli care nu prezintă simptome decât în stadii foarte grave când mâna unui doctor nu mai poate face nimic. Dar oamenii preferă să meargă la medic abia când durerea insuportabilă îi scoate din casă.

Monica Pop a spus că trebuie să mergem la doctor indiferent dacă ne simțim bine sau nu. Un control poate dezvălui că avem o problemă, dar pentru că am venit imediat la spital, lucrurile se pot rezolva. Pe de altă parte, avocata Alice Drăghici a zis că îi este frică să meargă la medic pentru că acesta ”mereu îți spune că ai ceva, deși tu te simți bine”.

Iată diagolul dintre Monica Pop și Alice Drăghici:

Monica Pop: Greșeala este că omul merge la medic când se simte rău. Să vă dau un exemplu: am o prietenă s-a dus să-și facă mamografie de amorul artei, adică efectiv ca să-și facă control. Și a ieșit că are o tumoră pe sân. A fost și anul trecut, dar atunci nu avea nimic. Este o fată conștientă la minte care s-a dus să-și facă mamografie fără să aibă absolut nimic, niciun simptom. Ăla e un om cum trebuie, nu cel care spune că nu merge la medic dat fiind faptul că nu îl doare nimic!

Alice Drăghici: Mie mi-e groază de doctori. Urăsc spitalele. Dacă te duci la medic întotdeauna afli lucruri pe care nu le știi și afli că ești bolnav când tu te simți bine, de fapt, și nu ai nimic. După ce îți face analize, medicul îți spune o grămadă de lucruri nasoale, grave și te sperii de nu mai știi de capul tău. 

Monica Pop: Cum poți avea o așa percepție? Nu este adevărat. Cum să îi spui unui pacient, care nu are nimic, că are ceva? Niciun medic nu face asta! Vreau să mai spun ceva: sunt milioane de români care trăiesc datorită medicinei românești. La clinica unde eu m-am tratat de cancer, au murit doar doi oameni în cinci ani. Vorbesc despre persoane care sufereau de cancer. Este o boală curabilă! Și nu mai vreau să aud jurnaliști care zic că este o boală necruțătoare! Un om care suferă de cancer și aude așa ceva se aruncă de la etaj. Cancerul nu este o boală necruțătoare! Eu sunt aici de atâția ani! În prezent, mortalitatea prin cancer este de 20%, înainte era de 80%! Ideea este că niciun medic nu spune că ai ceva ce nu ai. Îți zice să faci niște analize.

Alice Drăghici: Mi-am făcut și eu mamografie și m-am trezit în spital cu operație. Dacă nu mă duceam...

Monica Pop: Degeaba? Și dacă se maligniza și trebuia să mori prin metastaze?

Alice Drăghici: Vreau să spun că am trecut prin asta și știu cât este de horror. Te sperii și îți vine să te arunci.

Monica Pop: Nu îmi spune mie asta că am avut patru operații până acum și nu mi-a fugit pământul de sub picioare! 

Alice Drăghici: Tu zici că aveai simptome. Eu nu aveam!

Monica Pop: Păi una este cancerul digestiv, alta este cancerul la sân. Acolo nu ai simptome.

Alice Drăghici: Și m-am trezit în operație!

Monica Pop: Și? Era mai bine dacă te lăsau să mori sau ce?

Alice Drăghici: A fost groaznic. Am crezut că nu este vorba de mine. Mă dusesem să îmi fac un set de analize și am aflat așa ceva...

Monica Pop: Scuză-i, te rog, pe medici că ți-au salvat viața! În loc să mulțumești cerului că ți-au salvat viața, vii și spui asemenea lucruri ca să nu se mai ducă nimeni la control.

Alice Drăghici: Nu am vrut să spun asta!

Monica Pop: Nu ai vrut, dar ai spus!

Alice Drăghici: Experiența mea personală a fost un șoc. Nu mă așteptam.

Monica Pop: Nu este posibil să spui așa ceva într-o emisiune la care se uită toată lumea!

Alice Drăghici: Îmi pare rău. Am spus ce am simțit eu.

Vă rog! Duceți-vă toți să vă faceți controale, să vă tratați! Orice boală din lumea asta este curabilă, până la un punct.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel