Moment istoric în Italia. Cum a decurs prima zi de vaccinare

La aproape zece luni după ce primul pacient italian a fost depistat pozitiv pentru noul coronavirus, Italia a vaccinat duminică primii rezidenți împotriva COVID-19, relatează Reuters.

„Vaccinarea a decurs foarte bine și a fost un moment istoric incitant”, a declarat pentru televiziunea de stat RAINEWS24 o asistentă de 29 de ani, Claudia Aliverini.

Italia a devenit joi a opta țară din lume care a depășit 2 milioane de cazuri înregistrate oficial, și a raportat 70.909 de decese, cel mai mare număr din Europa și al cincilea din lume.

Lucrătorii din domeniul sănătății și persoanele în vârstă vor fi primele care vor fi vaccinați.

Ungaria și Slovacia și-au început campaniile de vaccinare sâmbătă, împreună cu alte țări ale Uniunii Europene care s-au alăturat Italiei duminică.

Aproximativ 9.750 de doze au ajuns deja în Italia și alte 470.000 sunt așteptate săptămânile viitoare, a declarat ministerul sănătății.

Pentru a facilita pocesul vaccinării, vor fi constuite pavilioane temporare de asistență medicală, alimentate cu energie solară în piețele orașelor din țară, concepute să arate ca florile de primăvară cu cinci petale, un simbol al primăverii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel