Modificarea Constituției: Victor Ponta vrea o întâlnire urgentă a liderilor de partide

Premierul Victor Ponta propune o întâlnire cât mai rapidă a liderilor tuturor partidelor parlamentare, în care să fie decisă finalizarea procesului de revizuire a Constituţiei. Liderul PSD a făcut în acelaşi timp apel la conducerea PNL să nu "saboteze" acest proiect.

"Fac un APEL foarte, foarte hotărât la conducerea PNL să nu saboteze Proiectul de revizuire a Constituţiei!!! Din motive politicianiste greu de înţeles, astfel se va pierde o oportunitate care apare o dată la 10-15 ani de a moderniza instituţiile statului şi de a adapta sistemele de protecţie a drepturilor fundamentale! Orice reformă reală a vieţii politice nu poate fi completă fără modificarea Constituţiei! Şi trebuie să le reamintesc parlamentarilor liberali că aceasta a fost una dintre principalele promisiuni pe care le-am făcut în campania din 2012 când am fost toţi aleşi! Îngroparea acestui proiect ar fi o gravă trădare a tuturor celor care au avut încredere în noi! Propun să avem cât mai curând o întâlnire a liderilor tuturor partidelor parlamentare în care să decidem finalizarea procesului de revizuire a Constituţiei (ţinând cont de observaţiile Comisiei de la Veneţia şi ale Curţii Constituţionale)!", a scris Victor Ponta, marți seară, pe pagina sa de Facebook.

Comisia de revizuire a Constituţiei nu a ajuns, marţi, la nicio concluzie, parlamentarii PNL solicitând reluarea discuţiilor de la principii şi teze. De asemenea, preşedintele Comisiei, senatorul PSD Ion Chelaru, a susținut că, dacă nu se se va ajunge la o înţelegere politică, activitatea Comisiei este discutabilă.

Membrii comisiei au decis, în final, să se întâlnească pe 12 mai, pentru a vedea care sunt temele principale agreate de partide, pentru a vedea dacă există un consens, sau dacă activitatea Comisiei îşi mai are rostul.

Citește și: Bogdan Chirieac: Modificarea Constituției trebuie făcută după alegerile din 2016

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel