Miză europarlamentare 2019. Piperea: Credeți că este despre parlament sau referendum? Mai gândiți-vă

Avocatul Gheorghe Piperea a scris, pe pagina sa de Facebook, despre care ar fi adevărata miza a alegerilor europarlamentare din această perioadă.

Mergeti la vot? Bine. Stiti ce votati? Credeti ca este despre parlament sau referendum? Mai ganditi-va. 
Stiti pentru ce ar fi trebuit sa votati, ca europeni? Cel mai probabil, nu, pentru ca mass-media v-a canalizat atentia pe alte subiecte, iar politicienii implicati au pierdut oportunitatea de a va explica de ce e importanta Uniunea Europeana si de ce merita sa fim cetateni europeni. Si nu e vorba doar de politicienii romani, concentrati aproape exclusiv pe tema puscariei, ci de toti politicienii europeni si, mai ales, de toti birocratii europeni, care l-au facut pe Trump sa spuna "nu imi pasa de Europa" si care au facut posibila re-invierea fantomelor secolului XX, fascismul si comunismul. 

Priviti ce spun grecii din organizatia The Undebted World Collective:

"Cetatenii Uniunii Europene sunt chemati sa voteze saptamana aceasta pentru Parlamentul European. Nu este vorba de un parlament real si nici nu are sanse sa devina unul curand, de vreme ce deciziile importante sunt luate de sefii ne-alesi ai Comisiei Europene si ai Bancii Centrale Europene, de departe cea mai prost condusa banca centrala din lume. 
Uniunea Europeana ramane indiferenta la nevoile poporului, dar este nerabdatoare sa indeplineasca orice capriciu al corporatiilor. 
In toate tarile inegalitatea creste, corporatiile fac regulile si oligarhii isi impun propria vointa. 
Astazi, exploatarea se materializeaza deseori prin datorie. Principalul mecanism al continuului transfer de avere de la saraci la bogati, de la cei slabi la cei puternici si de la cei multi la cei putini este datoria publica si privata. Dezbaterile publice au ignorat pana acum aceasta problema, chiar daca potentialul exploziv de expropriere financiara este cunoscut initiatilor si decidentilor partidelor.

Datoria publica este o alegere politica si nu o lege a naturii.

In Europa zilei de azi, datoria publica este utilizata pentru a subventiona corporatiile si nu statul social, care este oricum pe cale de disparitie. In loc sa isi acopere necesitatile taxand bogatii, statele cersesc imprumuturi de la acestia, li se indatoreaza ruinator si le platesc fara cracnire dobanzi uriase. Picand chiar si mai adanc in capcana datoriilor, statele transfera uriase resurse de la periferie la centru si de la saraci la bogati. Giganticele datorii publice astfel create nu numai ca distrug institutiile democratiei, dar au si "calitatea" de a transforma ne transforma din cetateni in pioni pe tabla de sah a indatorarii si de a ne fura vietile si viitorul copiilor.

Singura optiune electorala responsabila este aceea de a sustine prin vot partide care promoveaza dreptatea si echitatea in domeniul datoriilor. Aceasta inseamna abolirea datoriilor odioase si revizuirea datoriilor comerciale in favoarea celor multi si impovarati de datorii (in loc de sustinerea celor putini si bogati pentru a face si mai multe averi si pentru a-si spori controlul asupra societatii - n.n.)".

Varianta in engleza a acelor de mai sus:

The citizens of the European Union are called to vote this week for the European Parliament. It is not a real parliament, and it lacks prospects for becoming one, since all important decisions are taken by the unelected heads of the European Commission and the European Central Bank, dubbed “the worst-run Central Bank in the world”.
[...]
The European Union remains indifferent to the peoples’ needs, while it caters for every whim of the corporations.
[...]
In all countries inequality rises, corporations rule, and oligarchs impose their will.
[...]
Exploitation today is often effected through debt. Public and private debt are crucial mechanisms for the ongoing transfer of wealth and power from the poor to the rich, from the weak to the strong, from the many to the few. Public discussion so far neglects this issue, even though financial expropriation’s explosive potential is well known to insiders and to the mainstream parties.
[...]
Public debt is a political choice, not a law of nature. In today’s Europe it is used to subsidise corporations, not the vanishing social state. Instead of covering their needs by taxing the rich, states beg them for loans, get gleefully indebted to them, and promptly pay huge interest to them. Falling further down into the debt trap, states transfer huge resources from the periphery to the centre, and from poor to rich. This gigantic public debt entails the destruction of democratic institutions, turning citizens into debt peons, and stealing our children’s lives.
[...]
The only responsible way to vote is to support parties promoting debt justice. This includes the abolition of odious public debt, and the resolution of non commercial private debt in favour of the many and poor debtors, instead of the few and rich creditors.

https://off-guardian.org/2019/05/22/debt-is-the-hidden-issue-in-the-european-elections/?fbclid=IwAR2e2uF9AX3wm0DseqDactjf32EF2UPS_MgkhnkjTHrZ9KScToe6hZG-tqQ  a scris avocatul Gheorghe Piperea, pe pagina sa de facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel